Diablo II Resurrected cross platform olarak duyuruldu

Ersin Kılıç 20.02.2021 - 01:57
Diablo II: Resurrected, Diablo II ve ödüllü genişleme paketini yenilenmiş grafikleri ile oyuncuların karşısına çıkartmaya hazırlanıyor.

Blizzard Entertainment, aksiyon-rol yapma türünün kurallarını belirleyen seriden Diablo II ile Lord of Destruction® genişleme paketinin son teknolojiyle yenilenmiş hali olan Diablo II: Resurrected'ı duyurdu. Firmanın konuyla ilgili yaptığı resmi açıklama şu şekilde;

Diablo II Resurrected duyuruldu

Diablo II, Time dergisi tarafından, “muhtemelen gelmiş geçmiş en iyi rol yapma oyunu, en iyi zindan oyunu ve en iyi PC oyunu,” olarak gösterilmişti. Diablo II: Resurrected, son teknoloji oyun donanımlarının gücünden yararlanan modern görselliğiyle, deneyimli oyuncuların yanı sıra yepyeni bir nesli de Diablo'nun karanlık hikâyesini, heyecanlı ganimet mücadelelerini ve kanlı hack-and-slash oynanışını tecrübe etmeye çağırıyor. 

Diablo II: Resurrected‘te oyunun klasik 2D grafikleri günümüzün fizik tabanlı 3D modellerine dönüşüyor. Bununla birlikte oyuna dinamik ışıklandırma eklenecek ve oyunun animasyonlarıyla büyü efektleri de tamamen elden geçirilecek. Üstelik bunların tamamı 4K çözünürlüğe kadar destek sunacak.** Oyunda yer alan ve gizemli Dark Wanderer'ın macerasını gözler önüne seren toplam 27 dakikalık klasik ara sahnelerin her bir karesi yeniden tasarlanmakta. Sanctuary'nin ürkütücü sesleri ve hafızalara kazınan özgün müzikleri de Dolby 7.1 surround ses teknolojisini destekleyecek şekilde elden geçiriliyor. Klasik oyunun ses ve grafiklerini üst seviyeye çıkaracak olan Diablo II: Resurrected, dünyanın dört bir yanındaki oyuncuları bugüne kadar eğlendirmeye devam eden derin oynanış detaylarını ve kilit tasarım öğelerini koruyacak.

Blizzard Entertainment başkanı J. Allen Brack, “Diablo II, hem Blizzard hem de dünya çapındaki milyonlarca oyuncu için bir dönüm noktasıydı. Diablo II: Resurrected sayesinde bu klasiği PC ve konsollara geri getirecek olmak bizi çok heyecanlandırıyor. Böylece eski oyuncular anılarını tazelerken yeni oyuncular da Diablo II'nin zamanının ötesindeki oynanışını istedikleri platformda ortak ilerleme desteği (cross-progression) imkânıyla ilk kez deneyimleme şansını elde edecek,” diyor. “Diablo II: Resurrected'ın yeni yüksek çözünürlüklü sesleri ve görselliği, oyunun yirmi yıl öncesini aratmayacak ölçüde eğlenceli ve ilgi çekici olacak.” 

Diablo II Resurrected cross platform olarak duyuruldu

Daha nostaljik bir deneyim isteyen oyuncular, modern grafiklerle orijinal deneyim arasında istedikleri zaman tek bir tuşla geçiş yapabilecekler. Diablo II: Resurrected yepyeni bir oyun gibi görünebilir fakat Diablo II'nin kendine has oynanış mekanikleri bütün orijinalliğiyle aynen korunacak. Oyunda paylaşımlı zula (shared stash) gibi çok talep edilen bazı yenilikler de bulunacak.  

Diablo II: Resurrected'da geniş özelleştirme seçeneklerine sahip 7 karakter sınıfı bulunacak; bunlar ana oyundan Amazon, Barbarian, Necromancer, Paladin ve Sorceress ile Lord of Destruction genişleme paketinden Assassin ve Druid. Farklı beceriler ve yetenek dizilimlerini seçmek, eşya üretimi yapıp boş yuvalarına farklı öğeler yerleştirmek, eşya ve giysi setlerini tamamlamak, benzersiz silahlar ve zırhlar elde etmek, Rune Word kombinasyonları yapmak gibi pek çok farklı oynanış mekaniği Diablo II: Resurrected'da oyuncuları bekliyor.

Diablo II: Resurrected, size unutulmaz maceralar vaat etmekte! Oyuncular, orijinal Diablo II hikâyesinin dört ana bölümünde ölümcül Sanctuary dünyasına giderek Dehşet Lordu Diablo ve cehennemin diğer güçleriyle yüzleşecek. Ayrıca çok sevilen akıl hocası, bilge insan Deckard Cain ile bir araya gelecek, Archangel Tyrael'in yanında savaşacak ve oyun tarihine damgasını vuran diğer ilahi karakterlerle karşılaşacaksınız. Bu sürümde Lord of Destruction genişleme paketinin bütün içerikleri de yer almakta ve macera, Bölüm V'le devam ederek oyuncuları önce Mount Arreat'ın tehlikeleriyle yüzleştirip ardından da Yıkım Lordu Baal'ın karşısına çıkaracak. 

Blizzard Entertainment ve dahili stüdyosu Vicarious Visions tarafından geliştirilen Diablo II: Resurrected, bu yıl Windows® PC, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation®5, PlayStation®4 ve Nintendo Switch™ platformlarına geliyor. Destekleyen platformlar arasındaki ortak ilerleme fonksiyonu sayesinde oyuncular, oyunu istedikleri platformlarda aynı karakter ve eşyalarla oynayabilecekler. 

Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2024 04:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2021 15:39
bu altta blizzardı kötüleyen tayfa size zorla alıp oynatmıyorlar oyunları " ki eminim koşa koşa alıp oynayacaksınız " oynamayın arkadaş ? zorlamı yok fiyatı pahalıymış yok bilmem neymiş gidin cumhura söyleyin dolar neden böyle diye adamların sucu ne
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2021 02:21
"bu altta blizzardı kötüleyen tayfa size zorla alıp oynatmıyorlar oyunları " ki eminim koşa koşa alıp oynayacaksınız " oynamayın arkadaş ? "

Hocam bu kafaya ulaştığın tarikatın adı nedir acaba?
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2021 01:37
Ben diablo 1'i çıktığından bir sene kadar sonra oynadım. Gene çıktığı tarihe yetişemesemde The Lost Viking'i de oynadım. Yani kısaca sen bilmesen de ben Blizzard ile Activision Blizzard arasında ki farkı iyi biliyorum. O yüzden almayacağım. Sen git al oyna. Para senin paran. Millete karışma.
MK Okuru
MK Okuru 24.02.2021 01:34
Birincisi fanboy kardeşim. Bu bir ürün ve bu ürünü eleştirme hakkım var. Beğenmiyorsan okuma. Zorlama okutuyorlar sana yorumları. Ve hayır almayacağım. Senin gibi sağmalık müşteri değilim.

Son olarak bizim paramızla ilgili değil konu sadece ama işte açıklamak boşuna gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2021 18:37
Pre-order'la 40 Euro oyun, çevirince 340 tl yapıyor; Kaldı ki dövizin bu seviyelerde kalmayacağı çok belli. Türkiye'de muazzam bir lüks oluyor artık oyun oynamak.
MK Okuru
MK Okuru 22.02.2021 15:38
Ağır Blizzard ve Diablo fanıyım. Ama fiyatlandırma berbat. Türkiye için hala düzenleme yapılmadı. 40 Euro bizim belimizi kırıyor. Sakın kimse fifa mifa demesin elimi sürmediğim oyunlarla fiyat kıyaslamayın. Türkiyeye özel fiyatlandırma gelmeli.
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 23:11
olsun evropa bizi kiskaniyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 11:59
Re-skin yaptıkları oyuna 40 euro istiyorlar :D

Yani sıfırdan bir grafik motoru filan yok bilmeyenler için. Hatta haberlere göre bir tıkla eski grafiklere geri dönebileceksiniz. Kısaca eski grafiklerin üzerine reskin çekmişler.

Gene gelen haberlere göre yeni bir içerik yok. Ama 40 euro
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 21:43
Adamlar 20 yıllık oyunun neden 20 euro'ya satıldığını sorgulamıyor birde üzerine sadece ve sadece reskin edilmiş versiyonun 40 euro'ya satılmasını savunuyor. Birde millete 50 liralık oyun alıyorsundur diye aşağılıyor

O 50 liralık oyunlar Blizzard'ın son on sende vermediği kaliteyi veriyor.
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 21:29
Siz eminim W3:Reforged'u da böyle savunmuşsunuzdur.
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 21:27
Siz böyle tarikat gibi önünüze ne koyulursa savunmaya devam edin. Bu yüzden ne Activison biter ne de EA. Eleştirme yetiniz olmadığı gibi başkasının da eleştirmesine izin vermiyorsunuz.

Bari savunma şekliniz mantıklı olsun. Para sizin istediğinize harcarsınız ama millete şu şekilde gelmeyin.
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 21:26
Yeminle blizzard fanboyları insanı çileden çıkarır. Adam bu yapılanı savunmak için EA örneği veriyor. Ne güzel. Bir diğeri ayrı komedi. Arkadaşım adamların kendisi açıkladı arka planda eski diablo 2 çalışıyor diye. Yani kendi söylemleri reskin.

Bide küçümsemek için 50 liralık oyun alıyorsundur diyo
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 17:07
Bak suan eski diablo2yi 20 euroya alıyorsun sana yenilenmişini 40a satıyorlar. bugun bir önceki senenin aynısı fifalara 450 fmlere 250tl verirken normal oluyor ama. günümüzde artık yeni oyunlar minimum 60-70 euro bandında satılıyor tabi hep steamden 50 liralık oyun alırsan farketmeyebilirsin.
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 17:06
bi laf öğrenmişsiniz RESKIN diye arkadaş oyunun ana codları kayboldugunu david acıklamıştı bu oyun bir alt kademe diablo 4 grafik motoruyla baştan sonra yapıldı ki 5 yıldır yapılan bir çalışma bu öyle 2 yılda geliştirilen iş degil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.02.2021 10:23
Sevgili Ersin, son zamanlarda burada yazılan haber metinlerin dilinde bir değişiklik olduğunu fark ettim. Çok uzun ve sıkıcı bir metin olmasının yanı sıra bir haber değil firmanın kurumsal iletişim departmanının elinden çıkmış gibi. Okunabilirliği zedeliyor. Kişisel görüşümdür. Saygılar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.02.2021 22:59
İşte geliyor bu tip oyunların mutlak kralı!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo II Resurrected cross platform olarak duyuruldu
İlginizi Çekebilir