Diablo Immortal'da mikro ödemeler önemli yer mi tutacak?

Korhan ONUK 18.11.2018 - 17:56
Çıkan bir fotoğraf kafaları karıştırdı.

BlizzardDiablo Immortal'ı duyurduğundan beri ortalık oldukça karışmış durumda. Bildiğiniz gibi hayranlar, Diablo serisi mobile geldiğinden dolayı firmaya biraz kızgınlar. Özellikle PC için bir Diablo oyununun henüz duyurulmamış olması bu öfkeyi daha da arttırmış ve Diablo Immortal'ın Youtube'taki videosu dislike rekoru kırmıştı. Bugün ise ortaya çıkan bir fotoğraf, oyunun geleceği ile ilgili kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Diablo Immortal, Pay to Win bir oyun mu olacak?

Blizzard ve NetEase Games tarafından geliştirilen Diablo Immortal'ın mikro ödeme sistemini henüz bilmiyoruz. Bugün, NetEase Games tarafından yayımlanan bir fotoğraf ise bu konu hakkında bize ipucu sunuyor olabilir.

Fotoğraf, iki firmanın bir araya geldiği bir toplantıya ait. Ve arkada yer alan sunumun ana konusu Diablo Immortal'ın içereceği mikro ödeme sistemi.  Yayımlanan fotoğrafta sunumu yapan kişi, Diablo Immortal'ın yapımcısı Li Yang, masadakilerden birisi ise Blizzcon 2018'de Diablo Immortal duyurusunu yapan Wyatt Cheng. Gelen tepkilerden sonra firma her ne kadar fotoğrafı kaldırmış olsa da, Reddit üzerinde bir hayran fotoğrafın içeriğini açıklamayı başardı. 

Sunumdaki yazıların Reddit üzerindeki çevirisine göre, oyuncular Diablo Immortal'da eşyalarını daha iyi özellikler elde etmek için geliştirebilecekler. Ancak eşyalar geliştirilirken işlemin başarısız olma ihtimali bulunuyor, bunun sonucunda da kullandığınız eşyalar kayboluyor. Burada ise, Veiled Crystal denen eşya devreye giriyor. Geliştirme işleminin başarı oranını arttıran bu eşya, Diablo Immortal'ın parayı nereden kazanacağını gösteriyor.

Bu sistem NetEase Games'in sahip olduğu birçok oyunda yer alıyor. Ancak eğer böyle bir sistem Diablo Immortal'da yer alacaksa, oyun tamamen pay to win olacak. Parası olan oyuncular, oyuna para yatırmayan oyuncuların önüne geçecek, adaletsizlik çoğalacak. Ayrıca böyle bir şey gerçekleşirse, oyuncuların daha da öfkeleneceğini söyleyebiliriz. Eğer bu söylentiler doğru ise, Diablo Immortal'ın geleceği nasıl olacak dersiniz?

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 05:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.11.2018 23:26
1 efsaneydi, hellfire ek paketi oyunu bozmuştu ama çok sorun etmedik :) 2. oyun herkesin Diablo'dan haberdar olmasını sağladı. Lord of Destruction ek paketi ile oyun zirve yaptı ama 1.10 yaması nirvana oldu. 3. oyun tamamen hayal kırıklığı, ek paket de aynen öyle. Bu mobil ise tam bir ihanet. Yazık
MK Okuru
MK Okuru 21.11.2018 14:11
17:38 Bütün Diablo serisini yalayıp yutmuş biri olarak söyleyeyim sana türün en iyisi POE'dir. Lütfen yanlış bilgi vermeyelim
MK Okuru
MK Okuru 19.11.2018 17:32
Güzel özetlemişsin ama diablo3 ü 2000 saat oynayan biri olarak o kadarda kötü değildi.fakat d2 yorumuna katılıyorum.yıl 2018 halen daha türün en iyisi tartışmasız.eşya düşürmedeki muhteşem rastlantısallık ulaşılamaz kanımca.blizz sadece d2 remake yapıp 60 usd den iteklerdi sıkıntısız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
oXelight
oXelight 20.11.2018 18:15
Buradaki sistem para ile zaman satın alma. Yani eşyayı yapabilirsin ama günleri, haftaları, ayları harcaman şartıyla. Aynı itemi para basıp 2 dk da yapan da olacak. Bir örnek vereyim. Diablo 2 de item düşme oranları çok düşüktür. Bölümleri çok kez tekrar oynamak gerekir. Ama bu sizi oyunu oynamaktan alıkoymaz. Peki Diablo 2 ye mikro ödeme gelseydi bizler para ödemeden o oyunu item düşürmek için tekrar tekrar oynarmıydık? Sorunuzun cevabı evet ise Diablo immortal bir ihtimal sizin için iyi olabilir. Tabi diablo 2 kalitesinde olmama ihtimalide söz konusu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.11.2018 10:10
rol oyunlarına dünyanın parasını akıtan oyuncular olduğu müddetçe herkes mobil oyun'a yönelir tabi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.11.2018 16:32
Mobile p2w mi olur kendinize illa sovdurteceksiniz!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.11.2018 19:21
Beklentiyi sıfırlayıp oyun çıkınca nihai kararı vermek gerek bende şu an bu hisleri uyandırıyor bu oyun.
MK Okuru
MK Okuru 19.11.2018 16:09
diablo ruhundan uzak diyen arkadaşa : Adam diabloyu seviyosa ve her an her yerde oynamak istiyosa daha iyi ne olabilir boş boş konuşuyosunuz. Tamam şu noktada bende katılıyorum. Diablo4 beklentisi oluşturup bu oyunu duyurmak çok büyük fiyasko ama d4 le dyursaydıla şu oyunu yere göğe sığdıramazdınız
MK Okuru
MK Okuru 19.11.2018 07:05
İşte diablo ruhundan uzak bir gamer daha.diabloyu mobile çıkarmak , lamborghini yi off-roada çıkarmak gibi benzetme yapılabilir..kısaca gitmez güzel kardeşim gitmez
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo Immortal'da mikro ödemeler önemli yer mi tutacak?
İlginizi Çekebilir