Diablo Immortal'da yaprak dökümü sürüyor

Alparslan Gürlek 4.07.2022 - 14:30
Son zamanlarda büyük yayıncılar Diablo Immortal oyununu terk etmeye başladı ve bu yayıncıların sayısı hiç azımsanmayacak kadar yükseldi.

Son haftalarda özellikle ARPG yayınları yapan Wudijo'nun oyunu bırakacağını söylemesi ve topluluk sitesi Maxroll'un Diablo Immortal dalını kapatacağını bildirmesi üzerine yayıncılar oyunu terk etmeye başladı. Quin69 gibi oyuna 15,000 dolar harcadıktan sonra protesto amaçlı karakterini silen büyük yayıncının yanı sıra birçok isim de "adadan ayrılıyor".

Diablo Immortal terk ediliyor

On yıldan uzun süredir Diablo ve Warcraft yayınları yapan Wujido, Diablo Immortal için daha fazla içerik yayınlamayacağını söylüyor. Bunun ardından Quin69, Bellular Gaming ve Asmongold da dahil olmak üzere Blizzard oyunlarına içerik üretmesiyle bilinen YouTuber ve Twitch yayıncıları da oyundan elini çekmeye başladı. Bellular Gaming "Bir daha asla Diablo Immortal hakkında konuşmak zorunda kalmazsam iyi olacak" dedi. Asmongold ise oyun hakkındaki görüşlerinde "Oyun, para kazanma kısmı dışında hiçbir yenilik (yeni fikir) getirmedi" ifadelerini kullandı.

Diablo Immortal yayıncıları geri adım atıyor

Kılavuz ve rehberlerin yayınlandığı bir site olan Maxroll -Path of Exile, Diablo 3, Lost Ark gibi oyunları da kapsıyor- da Diablo Immortal kısmını ilerletmeyeceklerini duyurdu. Yani artık site üzerinde oyuna dair yeni rehberler ve tüyolar yayınlanmayacak. Desteklerini kesiyorlar. Bunun nedeni ise oyunun "yırtıcı şekilde pay-to-win (kazanmak için öde)" olmasıymış. Diablo Immortal için desteği kesmenin, doğru olan şeyi yapmak olduğunu söylüyorlar.

Aynı zamanda Reddit üzerinde de oyuncular artık sıkıldıklarını ve oyunu bırakmaya başladıklarını söylüyor. Blizzard'ın bu oyuncu ve yayıncıları oyununa çekmek için büyük bir şey yapması gerekiyor.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 10:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2022 13:41
Belliydi böyle olacağı. Ücretli yap alan alsın adam gibi oynasın. Bari Diablo çocuk oyuncağına dönüşmeseydi. Para hepsinin gözünü kör etmiş. Mobilde oyun oynanılmayacağının bir kanıtı daha. "Dont you guys have phones?" Pfff...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.07.2022 07:41
oyun hızlı tüketildi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2022 17:41
Bu tür oyunlarda parayı verirsen oyun 2 günde biter yeni kontent bekler durursun ki bu bir mobil oyun. günde 2 saatten fazla ayırıyorsan o mobil oyun oynamak değil başka seye girer ki 2 saat bile çok. adamlar da içeriği ona göre yapıyor senin 20 saat oynamana göre değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2022 14:09
Bedava peynir fare kapanında olur
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.07.2022 13:54
blizzard artik bir oyun sirketi degil finans sirketi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo Immortal'da yaprak dökümü sürüyor
İlginizi Çekebilir