Diablo Linux'u SEV-Mİ-YOR!

Murat Halilbeyoğlu 3.07.2012 - 12:21
Siz siz olun yeni Blizzard oyunu için Windows'tan şaşmayın
Diablo 3 haberleri hızını kesmeden sürekli olarak karşımıza çıkıyor. Lakin son zamanlarda oyunun iyi yanlarından çok Blizzard'ın yaptıkları ile ilgili haberler ortaya atılmaya başladı.

Bunlardan bir tanesi de oyunuc ban'lamaları ile alakalı. Birkaç Diablo 3 kullanıcısı oyunda hiçbir hile yapmamalarına rağmen sırf WINE (Linux sisteminde Windows oyunu oynamak) kullandıkları için oyundan atılmışlar.

Diablo Linux'u SEV-Mİ-YOR!
Blizzard, WINE'ı uygun olmayan üçüncü parti yazılım olarak gördüğü için böyle bir cezaya başvurmuş lakin olayın diğer tarafındaki oyuncular WINE'ın emülatör olmadığını savunuyorlar. Nitekim her ne kadar sistem Linux üzerinden Windows oyunlarını çalıştırıyor olsa da klasik bir emülatör mantığı ile çalışmıyor. Öte yandan Starcraft II'de bu sistem Blizzard için sorun olmamıştı.

İşin en çok kızgınlık yaratan noktası ise Blizzard'ın bu yasaklamayı şimdi başlatmış olması. Oyunun çıkışından bir aydan fazla zaman geçmişken başlarda Linux kullanımına izin veren Blizzard'ın şimdi bir anda bu tarz yasaklamalar getirmesi oyuncuların daha da kızmasına sebep olmuş. Bu ve bir de ban'landıktan sonra para iadesinin yapılmaması.
Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2024 08:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo Linux'u SEV-Mİ-YOR!
İlginizi Çekebilir