Diablo'nun mobil sürümü harbiden de 1 Nisan şakasıymış!

Ersin Kılıç 7.11.2018 - 16:17
Blizzard kendi kazdığı çukura düştü

Blizzard firmasının Blizzcon 2018'de yapmış olduğu mobil Diablo duyurusu, fuarın da en büyük ve sarsıcı duyurusuna dönüşmüş durumda. Diablo Immortal duyurusu o kadar etki yaptı ki Activision Blizzard hisseleri son dönemdeki en büyük düşüşünü de yaşadı. Özellikle kırmızı tişörtlü oyuncunun Blizzcon sunumu sırasında sormuş olduğu "1 Nisan şakası felan mı?" sorusu, internet aleminde de yeni esprileri beraberinde getirdi. Peki mobil Diablo oyununun zamanında, gerçekten de bir şakadan ibaret olduğunu biliyor muydunuz?

Diablo'nun mobil sürümü harbiden de 1 Nisan şakasıymış

1 Nisan'da birçok oyun firması kendi markaları ile alakalı şaka haberleri ya da içerikleri paylaşıyor. İşte Blizzard, 1 Nisan 2014'te Diablo'nun mobil sürümünü duyurarak benzer bir şakaya imza atmış. Happy Reaper: Ascend to Victory ismindeki bu oyun için bazı ekran görüntüleri ve açıklamalar da yapılmış. Bu duyuru ile birlikte "Happy Reaper, Blizzard'ın en rekabetçi oyunu" gibi iddialı sözler sarf eden firma, oyunda Ölüm Meleği Malthael'i yöneteceğimizi de belirtmişti.

Yani Blizzard aslında zamanında yapmış olduğu bu şakayı bir nevi gerçeğe dönüştürmüş durumda. Zamanında yapılan bu şakayı da göz önüne aldığımızda kırmızı tişörtlü oyun severin vermiş olduğu tepki çok daha farklı bir anlam kazanmış oluyor. Umarız Diablo Immortal başarılı olur, bu ağır yükün altından kalkmayı başarır. Diablo hayranlarının bu öfkesinin dinip dinmeyeceğini ise bizlere zaman gösterecek.

Diablo'nun mobil sürümü harbiden de 1 Nisan şakasıymış!

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 17:25
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2018 12:33
haberi yapan güzel kardeşim..lütfen önce araştırmanı yap ondan sonra haberini yaz....o zamanki blizzard gerçek billizard'dı...şimdiki activision blizzard....yani blizzard öldü artık sevdiğimiz blizzard gitti...activision'unda ea'dan altta kalır yanı yok yani....rip blizzard....
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2018 12:05
Bu oyun başarılı olur bundan şüphem yok.Blizzard'a milyonlar kazandırır bundan da şüphem yok.Ama 1 tane diablo fanı bu oyunu oynamaz..Candy Crush,clash of clans oynayan kitleyi mutlu etmek için ve çok para(!) kazanmak için bizim gibi fanları ve gamerları kahrettiler :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2018 17:23
blizzard öleli çok oldu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2018 17:15
Aksine inşallah başarılı olamazlarda diablo franchise yeniden pc odaklı yürümeye devam eder.Bu adamlar mobilde başarılı olurlarsa ve kazandıkları para pc ve konsolu zamanla geçerse activision'ın elinden kurtulamazlar.Pc için d4 yapıyoruz deseler bile odaklanacakları platform para(mobil) tarafı olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2018 16:58
Desene şaka, kaka olmuş :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diablo'nun mobil sürümü harbiden de 1 Nisan şakasıymış!
İlginizi Çekebilir