DICE: Battlefield 3 her platformda aynı kalitede

Murat Halilbeyoğlu 22.04.2011 - 13:52
"Üç platformda da genel anlamda fark olmayacak"
İsmi duyulduğundan beri çoklu platforma çıkan her oyunda olduğu gibi Battlefield 3 içinde klasik tartışma başladı. Bu da elbette ki Playstation 3 mü, yoksa Xbox 360 mı sorusu.

Sürekli olarak artmakta olan bu tartışmaya en son noktayı yapımcı firma DICE koydu. Firmanın yapımcısı Patrick Bach konu hakkında bir röportajda konuştu.

"Bizim felsefemiz ispatlayamayacağımız şeyler hakkında konuşmamak üzerinedir ve bu, oyunun Xbox 360 versiyonu konusunda da geçerli. Oyunun tüm çekirdek sistemleri (animasyon, yıkılma, render'lama, ses, vs.) tüm platformlarda aynı, dolayısı ile genel oyun tecrübesi açısından aralarında bir fark yok. Ancak elbette daha geniş bellek ve ekran kartları ile alakalı olarak PC'de bazı teknik detaylar daha farklı olacaktır. Amacımız genel anlamda FPS oyunlarının sınırlarını zorlamak ve bunu oyunu tüm versiyonlarında fark edeceksiniz. Battlefield Bad Company 2 ile geçen sene başardığımız kaliteye bakacak olursak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, biz tüm platformlarda yüksek kaliteli oyunlar yapmayı iyi biliyoruz."

DICE: Battlefield 3 her platformda aynı kalitede
Biraz geriye dönüp DICE'ın Playstation 3 hakkındaki konuşmasını hatırlarsak orada firma "Şu an için iki konsol arasında kıyaslama yapmak için biraz erken ancak PS3'ün GPU ve SPU'su onu öne geçiriyor." demişti.

O halde kafalar biraz karıştı. Her ne kadar hangi konsolda oynanırsa oynansın BF3'ün mükemmel görüneceği aşikar olsa da yine de elbette arada bazı farklar her zamanki gibi göze çarpacaktır.

Siz ne dersiniz? DICE'ın dediği gibi iki konsol arasında fark edilmeyecek düzeyde bir fark mı olacak yoksa Sony veya Microsoft'tan bir tanesi bariz öne mi geçecek?
Yorumlar 52
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 04:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
DICE: Battlefield 3 her platformda aynı kalitede
İlginizi Çekebilir