Dijital PlayStation oyunları satışı sebebi ile Sony'e 'tekellik' davası

Merlinin Kazanı 10.05.2021 - 14:42
Dijital PlayStation oyunları sadece Sony mağazalarından alınabildiği için Sony'nin yeni bir dava ile karşı karşıya kaldı.

Dijital PlayStation oyunları sadece Sony'nin kendi mağazalarından alınabiliyor. Oyuncuların bu duruma çok sıcak da bakmadıkları kesin. Rekabetçi bir ortam oluşmasına engel oluyor ve fiyatların sadece Sony tarafından belirlenmesine sebep oluyor. Bu sebepten ötürü, oyuncular Sony'i dava etmeyi planlıyorlar.

Dijital PlayStation oyunları, Sony'nin 'tekel' olmasına olanak tanıyor mu?

Bloomberg'in haberine göre, Sony'nin dijital oyun satışlarındaki tekelinin, "rekabetçi bir perakende pazarında satılan fiziksel emsallerinden önemli ölçüde daha yüksek olan dijital PlayStation oyunları için rekabet üstü fiyatlar talep etmesine" izin veriyor. Yayın, Dijital Playstation oyunları için rekabetçi bir pazarın, daha rekabetçi fiyatlar ile fiyatları da beraberinde getireceği, mevcut durumda PlayStation sahiplerinin dijital oyunlar için yüzde 175'e kadar daha fazla ödeme yapacağını savunuyor.

Ayrıca, şirketin üçüncü taraf perakendecilerin 2019'da dijital oyun satmasını engellemek için bir çaba göstermesi sebebiyle de, Amazon ve Best Buy gibi perakendecilerin dijital PlayStation oyunları için kod satmasını engelliyor. Bu durum, perakendecilere PlayStation mağaza kredisinde aynı değere satın alınabilen ve kullanılabilen önceden fiyatlandırılmış hediye kartları satma seçeneği bırakıyor. Ancak, sabit fiyatlı olması sebebi ile oyunu fiyatlarının değiştiği gibi değişmez. Bu da rekabet için gereken ortamı engelleyen bir durum.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, oyunseverler için ciddi bir maliyet yükü ortaya çıktığı kesin ve bunun engellenmesinden ziyade, desteklemek için çaba gösteren Sony'nin bu tarz bir dava ile karşı kaşrıya kalması da oldukça normal. Bloomberg'de belirtildiği üzere, henüz dava açılmış olmasa da, oyuncuların yakın bir dönemde bunun için girişim yapacağını söylemişler.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 05:20
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2021 20:02
Insanlar ne güzel 60,70 birimden alıyorlar biz ise dijital ürüne 620 tl vermek zorundayız.Düşününce kötü hissettiriyor bende dahil herkes kolayca erişmek, yeni çıkan oyunları fazla düşünmeden parasını verip oynamak istiyor ama olmuyor işte.Belki farklı sitelerden satın alabilme değiştirir
MK Okuru
MK Okuru 13.05.2021 18:23
0524
Oha gelecekten mi geldin? 2026'da bitcoin ne kadar oldu? Ona göre alacağım.
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2021 05:24
Daha bundan 4-5 sene evvel ama ordada hayat pahalı diye savunuyordular belki sende onlardan birisindir neden toplum her zaman benden 5 yıl geriden geliyor anlamış değilim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.05.2021 16:16
Oha Türkiye'de olmaz herhalde.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dijital PlayStation oyunları satışı sebebi ile Sony'e 'tekellik' davası
İlginizi Çekebilir