DİKKAT! PSN'deki tüm bilgiler ÇALINDI!

Murat Halilbeyoğlu 27.04.2011 - 10:57
Lütfen hemen bankanızı arayıp kredi kartınızı kontrol edin!
PSN'nin bozulması, hacklenmesi, bakıma alınması... Ne derseniz deyin ancak bu iş oldukça ciddiye binmeye başladı. 21 Nisan'da Sony Entr. firması önce Amerika PSN sunucularını birkaç saat sonra da Avrupa sunucularını kapatmıştı. Bugün 27 Nisan 2011 ve PSN sunucuları hala kapalı. Her ne kadar Sony tarafından PSN'in çarşamba günü (yani bugün) açılacağı duyurusu yapılsa da meydana gelen gelişmelerden sonra kimsenin çok büyük bir umdu yok. Ancak diğer taraftan insanlar "hayat devam ediyor" mantığı ile yine günlerini güzel bir şekilde geçiriyorlardı. Sonuçta PSN'in kapanması sadece PS3'ten online olarak oyun oynayamamak demekti.

Ta ki bugüne kadar.

SCE Amerika'dan Patrick Seybold bugün pek çok PSN kullanıcılarının aklından geçen ancak gerçekleşmediğini düşündükleri özel bilgilerin tehlikede olması durumu hakkında bir açıklama yaptı.

Nitekim geçtiğimiz günlerde hacklendiğini itiraf eden Sony bugün de PSN kullanıcılarının kimlik bilgileri, kredi kartı bilgileri, doğum tarihlerinin çalındığını belirtti.

Firmanın kullanıcılara tavsiyesi olası bir kimlik hırsızlığı ve başka finansal kayıplarla ilgili kendilerini korumaları ve tetikte kalıp hesap durumlarını ve kredi kartı işlemlerini sürekli takip etmeleri oldu.

Üstelik uzunca bir süredir gerek Amerika'daki gerek başka ülkelerdeki finans kuruluşları bu konu hakkında bilgilendirilmedi. Yani herhangi bir çalıntı kart işleminde bankanın uzunca bir süre durumdan şüphelenmesi imkansız.

DİKKAT! PSN'deki tüm bilgiler ÇALINDI!
Daha sonrasında Sony tarafından bilgilendirilen bankalar da müşterilerine, yeni gönderilecek kredi kartları (yeni numaralar ve CVC numaraları) gelene kadar o kartları kullanmamaları gerektiğini tembihledi.

Bir diğer konu ise Sony'nin bu bilgiyi çok geç verdiği yönündeki suçlamalar. Buna göre teknoloji devi aslında bu bilgilerin çalındığını en başından beri biliyordu ancak daha yeni gündeme taşıdı.

Patrick Seybold bu durumun böyle olmadığını, kredi kartlarının numaralarının çalındığını yeni öğrendiklerini belirtti.

"Sisteme bir sızma olduğunu fark etmemiz ile tüketicilerin bilgilerinin açığa çıktığını fark etmemiz arasından zaman farkı var. Birkaç günlük bir adli inceleme yapmamız şarttı ve uzmanlarımızın bu sızıntının ne kadar geniş olduğunu anlaması daha dün gerçekleşti. Hemen ardında da bu bilgiyi tüketicilerimize ve halka duyurduk."

Şu an için tüm PSN kullanıcılarının bilgileri (ki bu düz mantık düşünürseniz 50 milyon PS3 kullanıcısı demek) bir başkasının elinde. Doğum tarihiniz, kredi kartı numaranız, adres bilgileriniz, kimlik bilgileriniz.

İşte şu sıralar insanların en çok korktuğu şey bu. Gelişmeler oldukça sizleri bilgilendireceğiz.

Güncelleme: İnternette dolaşan dedikodular, şu ana kadar en az 2 kişinin banka hesaplarından 300$ ile 600$ arasında paraların çekildiği yönünde. İşte o iddialardan ikisini içeren bir diyaloğun ekran görüntüsü.

DİKKAT! PSN'deki tüm bilgiler ÇALINDI!

Yorumlar 87
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 10:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
DİKKAT! PSN'deki tüm bilgiler ÇALINDI!
İlginizi Çekebilir