Dinozorlu Korku Oyunu: The Lost Wild

Ersin Kılıç 20.08.2022 - 13:36
Adeta bir Jurassic Park havasına sahip olan The Lost Wild, dinozorların yer aldığı hayatta kalma ve macera türünde bir oyun.

The Lost Wild merkezinde dinozorların yer aldığı hayatta kalma ve macera türünde bir oyun. Bu hali ile tabi ki Jurassic Park serisini fazlasıyla andırıyor. Oyunun arkasında Great Ape Games isimli yeni bir ekip bulunuyor. 

The Lost Wild ilk bakış

Son dönemde bu tarz ekiplerin yaptığı iLL ve Day Before gibi hani çıkışı muallakta olan oyunlar görüyoruz fakat bu oyunun en büyük farkı ise arkasında sağlam bir firma olması. Dağıtımını Edith Finch, Journey, Outher Wilds ve son olarak Stray ile gündeme gelen Annapura Interactive yapıyor. 

FPS türündeki oyunda henüz sebebini bilmediğimiz bir nedenden ötürü dinozorların var olduğu bir hikaye bizi bekliyor. Dünyanın nasıl bu hale geldiğini öğrenme gibi bazı gizem unsurları hikayeye yedirilmiş. Ayrıca elimizde bulunan pusula ile dinozorların yer aldığı devasa ormanda yolumuzu bulmaya çalışma başlı başına bir gerilim unsuru diyebiliriz. Bunun dışında elimizde bir radyo da bulunuyor ve Firewatch'ta olduğu gibi gizemli sesin direktifleri ile merak unsuru da oyuna eklenmiş.

Dinozorlu Korku Oyunu: The Lost Wild

 Oyun tesislerin, yıkıntıların olduğu bir ormanda geçecek ve burada farklı dinozor türleri ile karşılaşacağız. Tabi işin ucunda bu en vahşi yaşam formları olunca hayatta kalma kısmının oldukça ağır basacağını söylemek mümkün. 

Yapım ekibi bu noktada oyunu biraz Alien Isolation tarzında yapmak istemiş gibi duruyor. Çünkü oyun boyunca dinozorları şaşırtacak işaret fişeği gibi silahlara sahip olsak da özellikle vahşi türler bir Xenomorph gibi üzerimize çullanacak. Onlardan kaçmanın tek yolu ise gizlilik öğrelerinde yatıyor olacak. Tabi oyunda besin zincirinn en altında yer alarak çoğu durumda gizlenmemiz ya da kaçmamız gerekecek. 

Dinozorlu Korku Oyunu: The Lost Wild

Tabi oyun boyunca dinozorlar ile köşe kapmaca yapmaktan başka işlerimiz de olacak. Oyunda üzerinde durulan bir diğer detay da keşfetme dinamikleri. hem orman alanında hem de terk edilmiş tesislerde hikaye detaylarını öğreneceğiz. Bunun yanı sıra hayatta kalma şansımızı yükseltecek bazı eşyalar da bu keşfetme olayı ile bulunabilecek.

Son olarak oyunun grafiklerinden de bahsedelim çünkü oldukça güzel gözüken bir atmosfere sahip. Zaten Jungle atmosferi her zaman dikkat çekici olmuştur. Sık ağaçlar, yemyeşil ama bir o kadar da basık atmosfer oyunun hayatta kalma kısmını vurgulamış. Dinozor tasarımları da güzel olduğu kadar korkutucu duruyor diyebiliriz.

Dinozorlu Korku Oyunu: The Lost Wild

Henüz hakkında çok fazla detay sahibi olmadığımız The Lost Wild'la ilgili ilk bilgiler bu şekilde. Oyunun çıkış tarihi henüz belli değil ama oynamak için muhtemelen 2024 yılını beklememiz gerekecek. Dikkat çeken bir yapıya sahip olan oyunun PC ve konsollara geleceği de açıklandı. 

Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 03:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2022 07:42
Tam istediğim oyun
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2022 09:43
Pardonda dino crysis diyen sözde old kitle oyunun fps olduğunun farkında değil mi? Bunun neresi dino crysis? Sadece dino var diye böyle çağırmayın. Re7'de olduğu gibi bugün fps dino crysis çıksa oynamam. Madem remake/yeni oyun yapacaklar 3rd person açısı da biz oldlar için isteğe bağlı sunulmalı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2022 00:22
Su temayi Dino Crisis Remake ile yapacaklardi ama iste nerede Capcom'da o vizyon... neyse umarim bu oyun basarili olurda kafalarina azicik olsun ucundan girer...
MK Okuru
MK Okuru 22.08.2022 06:53
Capcom yapmasın daha iyi.
Re2 remake yaptılar ana oyundaki birçok şeyi kırptılar.Tamam güzel olan şeyler var ama baştan sona mr.x kovalamasıda saçmalıktı.
Keza re3 ü ise nerdeyse psx sürümündeki mercenaries moduyla ana senaryonun birleşimi gibi yaptılar.Eskiyi koruyup üzerine ekleseler neyse.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2022 14:25
Silahlı korku oyunları da var. Böyle sen bi silahsın gidiyorsun falan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.08.2022 02:12
2024 te çıkacağına göre oyunun fiyatı 1.299.-TL civarı olacaktır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dinozorlu Korku Oyunu: The Lost Wild
İlginizi Çekebilir