Dirt 5 oyununun kariyer moduna ait detaylar paylaşıldı

Özgür Deveci 9.06.2020 - 15:26
Codemasters tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan Dirt 5'in kariyer moduna ait detaylar paylaşıldı. Ayrıca oyunda senaryoya önem verileceği de belirtildi.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen Inside Xbox etkinliğinde DIRT 5‘i duyuran Codemasters, bugün yayınladığı bir blog yazısında oyunun kariyer modunu detaylı olarak açıkladı. Geliştirici firma tarafından yapılan açıklamalar göre oyunda kariyer moduna Alex Janieek isimli bir karakterle başlanacak. Ayrıca oyunun senaryo modu önemli bir yere sahip olacak.

Dirt 5'in kariyer modu hikayedeki kilit anları kapsayacak şekilde beş bölümden oluşacak. Her bir bölüm oyuncular için birden fazla yol sunacak. Bu nedenle, oyuncular hangi etkinliklere katılmak istediklerini kendileri seçebilecek. Oyuncular dilerse, oyundaki her yeri içeren 9 farklı yarış türünde toplamda 130’dan fazla etkinlikte yarışabilecek. Her yarış kazanıldığında ise, daha fazla etkinliğin kilidi açılmış olacak. Ancak bir sonraki bölüme geçmek için yarışı en az 3. bitirmeniz gerekiyor. Ayrıca yarışı ne kadar üst sıralarda bitirirseniz, o kadar çok stamp kazanacaksınız. Toplayacağınız bu stampları ise her bölümün ana etkinliğine girebilmek için kullanacaksınız. Böylece ne kadar iyi yarışırsanız, o kadar hızlı ilerleme kaydedebileceksiniz.

Dirt 5 oyununun kariyer moduna ait detaylar paylaşıldı

Dirt 5 oyununun kariyer moduna ait detaylar paylaşıldı

Oyunun kariyer modunda 20 gerçek dünya markası yer alacak. Monster Energy, Sparco, Michelin, Fatlace ve Codemasters bunlardan sadece birkaçı. Oyuncu bir sponsorluk anlaşması imzaladığında o markanın özel bir görünümüne, üniformasında kullanacağı etiketlere, sözleşme bonusuna ve daha birçok ödüle sahip olacak. Ancak her sponsorun kariyerinizde ulaşmanızı istediği hem kısa hem de uzun vadeli bazı görevler bulunuyor. Size verilen görevleri tamamladığınızda, oyundaki sıralamanızı yükseltebileceksiniz. Üst sıralara ulaştığınızda ise sizi bir ödül bekliyor olacak. Ayrıca oyuncular kariyer modunda istedikleri zaman yeni bir sponsora geçiş yapabilecek. Bununla birlikte, bir sponsordan erken ayrıldığınızda sponsorunuzun minimum yarış sözleşmesine uymadığınız için daha az ödül alacaksınız. Burada asıl soru şu. Bir markaya mı sadık kalmak istersiniz? Yoksa birden fazla markanın yolculuğunuz boyunca size neler sunabileceğini görmek mi? Seçim senin.

Son olarak oyunun 5 Ekim 2020 tarihinde Xbox Series X, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, PC ve Google Stadia platformları için piyasaya çıkacağını belirtelim. Ayrıca izlemeyenler varsa yayınlanan duyuru fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz. Peki, kimler bu oyunu merakla bekliyor? Yayınlanan bu detaylar hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 18:17
gerçek adı "çöp 5" bunu oynayacağınıza forza 4 oynayın
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2020 09:39
Şu çöp lafını çıkaranın da kulaklarını çınlatıyorum sürekli. Tam ergen ağzı.
MK Okuru
MK Okuru 10.06.2020 09:38
İkisini de oynasak olmaz mı. Forza babamızın oğlu mu?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 16:18
Benim tarzımı yansıtan ikinci yarış oyunu serisi ben heyecanla bekliyorum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.06.2020 15:47
Tırt 5 :P
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dirt 5 oyununun kariyer moduna ait detaylar paylaşıldı
İlginizi Çekebilir