Disco Elysium, Xbox konsollarına geliyor

Eren Eroğlu 27.09.2021 - 21:48
Geçtiğimiz yıllardaki başarılı çıkışının ve aldığı onca ödülün ardından Disco Elysium, Xbox ve Nintendo Switch'e de geliyor.

Geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen ve gelmiş geçmiş en iyi rol yapma oyunlarından bir tanesi olmayı başaran Disco Elysium, PlayStation tarafında zaten mevcut bir şekilde bulunuyordu. Oyunun yükseltilmiş ve geliştirilmiş 'The Final Cut' sürümü, nihayet ekim ayında; Xbox Series X|S, Xbox Series S, Xbox One ve Nintendo Switch'e de geliyor. 12 Ekim 2021 olarak açıklanmış olan çıkış tarihi için, yeni bir fragman da verilmiş bulunuyor.

Disco Elysium, Xbox konsollara da geliyor

Oyunun geliştirici ekibi ZA/UM, Disco Elysium - The Final Cut'un konsollara özel olarak optimize edildiğini de belirtmişti. Gelmiş geçmiş en iyi rol yapma oyunlarından bir tanesi hâline gelen yapım, hâlen söz verilen Türkçe dil desteğine kavuşmamış bulunuyor. Düzenlenmiş olan anketi kazanmamızdan bu yana herhangi bir haber alamadığımız Türkçe dil desteği, oyuna eklenmeyecek gibi gözüküyor.

Disco Elysium, Xbox konsollara da geliyor

Oyunun Nintendo Switch çıkış tarihi, geçtiğimiz günlerde yapılan Nintendo Direct sunumunda duyurulmuş ögelerden bir tanesi olsa da, Nintendo Switch ile birlikte Xbox'a çıkacağını da öğrenmiş bulunuyoruz. Ayrıca, eğer oyunun fiziksel kopyalarından bir tanesini edinmek istiyorsanız, dijital çıkıştan sonra bir süre daha beklemeniz gerekecek. Paylaşılmış olan yeni fragmana aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 04:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 30.09.2021 18:09
Yahu anket yapmadınız mı siz yaptınız. Baya baya Turkce onde çıkan diller arasında idi. Kardeşim getirin şu oyuna Türkçe. Madem getireceksiniz neden resmi bir anket yaptınız. Türkçe yanlış hatırlamıyorsam 1. veya 2. idi. Senelerdir bekliyorum Türkçe dil desteği gelirse alırım gelmez ise yine almam. İngilizcesi zor zaten oyunun anlamıyoruz ki İngilizce bilsem de yetmiyor bu oyunun dili ağır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2021 22:02
Yahu getirsenize şuna TR dili. Ankette fark attık, hala getirmiyorlar. Normal bir oyun olsa bir şey demem ama bu oyunun dili harbiden çok ağır ve ağır rol-yapma oyunu. Çok zor anlaşılıyor.
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2021 16:44
22.45 neden eleştiriyoruz biliyormusun? Oyunun yapımcıları oyuna yeni ekleyecekleri dil desteği için Türkçede dahil olan bir anket yaptı geçen sene. O ankette Türkçe dil isteği birinci oldu. Yani adamlar söz verdikleri halde Türkçe d3steğini nedense hala eklemedi o yüzden. Sende gelmiş boş yapmışsın
Shivokle
Shivokle 28.09.2021 09:12
22:45

ben de dedim kesin dil eleştirisidir ama bu gayet normal bunu neden kabul etmiyorsunuz? eleştirmekte haklı. bir anket yaptılar, ankete TR dilini eklediler ve birinci geldi ama yapmadılar. ağır bir ingilizcesi var ve insan oyundan kopabiliyor. bir de eleştiri yapmadan duramıyorsunuz demişsin, kibar ve düzgün bir şekilde eleştiri yapmanın yanlış tarafı ne? hiç mi konuşmasın insanlar, hiç mi düşündüklerini söylemesinler. sen de eleştiri yapanı eleştiriyorsun bu da bir ironi değil mi? bırakın insanlar düşündüklerini rahat rahat söylesinler.
MK Okuru
MK Okuru 27.09.2021 22:45
Dedim yorum kesin dil eleştirisidir.Haklı çıktım.Eleştiri yapmadan duramıyorsunuz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
allalla
allalla 28.09.2021 11:37
ben de oylama sonucunda oyunu satın alanlar ve hala bekleyenler grubundayım.
belki bir ara canları sıkılırsa Türkçe altyazı desteği getirirler. aksi durumda anket bir anlam ifade etmiyor gibi duruyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 28.09.2021 10:52
Türkçe dil desteği gelmediği sürece bu firmanın bir daha hiçbir oyununu almamak lazım. Adamlar sanki ankette Türkçe birinci geldiği için rahatsız olmuşlar da kasıtlı olarak inatla çıkarmıyorlarmış gibi geliyor artık. Bu bildiğin ırkçılıktır. Steamde bunca Türk oyuncu varken kimse artık korsan yüzünden oyunlara Türkçe dil desteği vermiyorlar bahanesini zırvalamasın. Ülkede satışı yapılan görsel ve yazılı her ürünün Türkçe dil desteği sunması şarttır şart, bunun lamısı cimisi savunulacak bir tarafı yok. Kaldı ki bu adamlar anket yapıp binlerce insanın oylarıyla hakedilmiş bir hakkı yok sayıyorlar resmen. İsterse kainatın en iyi oyunu olsun, istek listemden çıkardım. Türkçe dil desteği gelmediği sürece de hayatta almam. Seni yok sayanı sen de yok sayacaksın bu kadar basit.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2021 05:11
Bu oyunu görünce insan türkçe dil desteğine değinmede edemiyor.Eleştirenler haklı.Kazandığın bir oylamayı yıl olmuş onunla ilgili hiçbirşey paylaşılmıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disco Elysium, Xbox konsollarına geliyor
İlginizi Çekebilir