Dishonored: The Knife of Dunwall (DLC İnceleme)

Hakan Bozdemir 9.01.2014 - 15:58
Daud'un gözünden Dunwall'a bir bakış
Kraliçeden sorumlu biri olan ve daha sonra onun ölümü ile birlikte hain edilen kişi. Evet, Corvo Attano’dan bahsediyorum. Bu kadar yetkili bir insanın ve süper güçleri elinde barındıran kişinin çok havalı bir insan olduğu aşikar fakat bu adam niye konuşamıyor? Bildiğiniz gibi Corvo Attano oyun içerisinde konuşmuyor ve tüm muhabbetler diğer karakterler üzerinden geçiyor. Bu kadar asil bir insanın konuşamaması gerçekten iyi değil.

Dishonored: The Knife of Dunwall (DLC İnceleme)
Daud'un gözünden olaylar
Süper güçler kullanabiliyor, çatılarda istediği gibi dolanabiliyor ve üstün bir zekası bulunuyor. Yaptığı planlar doğrultusunda rakiplerini sessizce öldürme konusunda ustalaşmış bir karakter var karşımızda fakat ağzından tek bir kelime çıkmıyor. Bu büyük bir eksiklik mi peki, tartışılır. Peki Corvo’nun konuşan hali nasıl olurdu diye merak edip dururken, karşımıza The Knife of Dunwall ile Daud karakteri çıktı. Genel olarak Corvo ile büyük benzerlik taşıyan Daud karakteri konuşabilme yetkisine sahip.

Tabii Daud’un elinde olan şey sadece konuşabilme yetisi ile kalmıyor. Farklı farklı ekipmanlara ve süper güçlere sahip bir arkadaş kendisi. İstediği vakit yanına yardımcı bir suikastçi çağırmak gibi müthiş bir özelliğe sahip. Bu şekilde işini kolaylaştırması oldukça kolay oluyor. Böyle bir mükemmeliyetin yanında bir de kendisi The Whalers’ın lideri. İşte aradığımız karakter bu olsa gerek. The Knife of Dunwall ile birlikte Daud’un gözünden oynadığımız hikaye İmparatoriçe’nin ölümü ile başlıyor. Bu ölümü bu sefer Daud’un yani katilin gözünden görüyoruz.

Dishonored: The Knife of Dunwall (DLC İnceleme)
Eğitimli suikastçiler
Daha sonra ise Daud, the Void’e çekiliyor ve Outsider ile ilk defa karşılaşıyor. Ardından kulağına bir şeyler fısıldıyor, devamında ise bizler o olayın altı ay sonrasında yer alıyoruz. Hikaye esnasında yine çok zor kararlar veriyoruz ve bu kararlar doğrultusunda hikaye ona göre devam ediyor. Dishonored’ı bir adım öteye taşımayan The Knife of Dunwall DLC’si aslında geriye kalmış olan boşlukları dolduruyor demek mümkün. Sonuçta Daud karakterinin saydığımız güzel özellikler haricinde Corvo’dan pek bir farkı kalmıyor. Oynanış ise Dishonored’a sadık kalarak hazırlanmış.

The Knife of Dunwall DLC’sinin getirdiği diğer bir güzellik ise bizlere Dunwall’un biraz daha açılmış olması. Legal District ve Rothwild Slaughterhouse gibi mekanları keşfetme imkanı buluyoruz ve oyun hakkında daha kapsamlı bir bilgi edinmiş oluyoruz. Bu haritalar üzerindeki düşmanlarımızın da çeşitleri artınca ortaya daha keyifli bir oyun çıkmış oluyor diyebiliriz. Bir DLC’nin vermesi gerekeni veren ve fazlasına çıkarmayan The Knife of Dunwall hikayeyi bir seviye daha yukarıya taşıyor.

Dishonored: The Knife of Dunwall (DLC İnceleme)
Dishonored’ı bitirmiş olan oyuncuların aslında tam olarak bitirmemiş olduğu gerçeği ile yüzleşmeleri ve DLC’leri satın almaları gerekiyor. Yeni özellikler ve ekipmanlar ile birlikte güzel bir mekanda farklı bir karakter ile oynadığımız The Knife of Dunwall’da tıpkı Dishonored gibi keyfi yarıda bırakıyor ve bizlere The Brigmore Witches DLC’sini aldırmak durumunda bırakıyor. Yani anlayacağınız The Knife of Dunwall’un ardından öteki DLC’yi de almak zorunda kalıyorsunuz. Güzel bir hikaye serisi henüz hiç oynamamış olanları bekliyor.

Dishonored: The Knife of Dunwall (DLC İnceleme)
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.09.2017 12:49
Ya ben oyunu satın alacam ama simdi knife of the dunwall alacam yanında ya ikisini oynayamazsam
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.12.2016 18:16
oyunu aldım bütün dlc leridi oyunu bitirdim ama dlcleri nasıl oynuyacağımı bilmiyorum yardım edermisiniz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.11.2015 09:11
Ya Türkçe yaması yok var ama Dlc Türkçe yama yok hiç birşey anlamıyoruz ingilizce Oyun çeviri ekibine lanet gelsin güya %100 Türkçe yama yapmışlar yaptıkları yama yarım yamalak olmuş hiç memnun Değilim Oyun çeviriden !!! ... Adam gibi yapmamışlar ozmn hiç yapmasınlar yama olayına hiç girmesinler ..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.11.2015 19:11
peki kaç gb???
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dishonored: The Knife of Dunwall (DLC İnceleme)
İlginizi Çekebilir