Disney, çalıntı çıkan Han Solo posterlerini araştırıyor

Hakan Hervenik 6.03.2018 - 14:57
Eğer çalıntıysa, şimdiden geçmiş olsun.

Solo: A Star Wars Story'nin artık başına gelmeyen kalmadı diyebiliriz. Yapım aşamasının en başından günümüze kadar sürekli bir aksaklık yaşayan film, şimdide filmin resmi posterleri yüzünden zor duruma düştü. Fransız artist Hachim Bahous, Facebook'ta paylaştığı bir görsel ile filmin afişlerinin kendi tasarımlarından çalıntı olduğunu belirtti. 2015 yılında Sony Music France'in bir projesi için yaptığı bu tasarımların kullanıldığını da belirten artist, Disney'i olayı araştırmak için harekete geçirmeye zorladı.

Han Solo filminin posterleri çalıntı çıktı. Disney olayı araştırıyor

The Hollywood Reporter'ın haberine göre, Solo: A Star Wars Story filminin karakter posterleri dışarıdan bir artist tarafından yapılmış ve kim olduğu araştırılmakta. Bahous'un paylaştığı bu post şu an özel olarak değiştirilmiş. Ancak, öncesinde ekran görüntüsü almayı başarmışlar. Post içerisinde "Çalışmamın göz önününde bulunması beni mutlu etti, ama bu saf bir kopya, bunun için iznim alınmadı. Sony için yaptığım bu çalışma için ismimin verilmesi ve ödeme almak istiyorum" dedi. Tabi eğer her şey Bahous'un dediği gibiyse, Disney'in özür dileyip kendisine ödeme yapması gerekmekte.

Disney, çalıntı çıkan Han Solo posterlerini araştırıyor

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 02:47
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2018 22:47
Disney muhtemelen ideal bir ödeme yapmayı kabul edip olayı tatlıya bağlar, keşke baştan biz bunu kopyalıyoruz ama arkamızda koskoca disney var ödemeyi yapıp izinli mi yapsak bu işi diye düşünselermiş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.03.2018 16:03
Çalıntıda yeni boyut :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney, çalıntı çıkan Han Solo posterlerini araştırıyor
İlginizi Çekebilir