Disney, EA Games'e Star Wars yüzünden kızgın

Hakan Hervenik 19.11.2017 - 14:26
Oyun içi ödemelerin kaldırılmasının sebebi Disney.

Star Wars: Battlefront 2'nin mikro ödemeleri EA'nin yaptığı açıklamanın sonucunda perşembe günü kaldırılmıştı. Ortaya çıkan yeni bilgiye göre ise bu karar Disney'in baskısı sonucunda gerçekleşmiş. Birden çok kaynaktan ortaya çıkan bilgilere göre, Star Wars Battlefront 2'nin oyun içerisinde satılan Crystal'ları Disney'in EA Games'i telefonla araması sonucu kapatılmış. Star Wars'un haklarına sahip olan Disney'in EA Games'i aramasının sebebi ise Star Wars hayranlarının mikro ödemelere olan büyük tepkisi oldu.

Disney, EA Games'e kızgın

İnternetteki büyük tepkiden rahatsız olan Disney'in CEO'su Robert Iger, Disney'in tüketici ürünleri ve interaktif medya müdürü Jimmy Pitaro'dan EA ile konu hakkında iletişime geçmesini istemiş. EA'nin CEO'su Andrew Wilson ile Pitaro arasında geçen telefon konuşmasının ardından da oyun içi ödemeler kaldırılmış. Konu hakkında EA ile iletişime geçen kaynaklar, EA'den cevap alamadı.

EA'nin Perşembe günü oyun içi ödemeleri kaldırmasının ardından DICE'ın oyun müdürü Oskar Gabrielson şu mesajı yayınlamıştı: "Oyunun dünya çapında yayınlanmasını yaklaşırken, oyunun tasarımında zorluklar olduğunu hissediyorsunuz. Oyuncuları oyun içerisinde dezavantajlı bir duruma sokacak durumları da izlerden dinledik ve bunlar dışında güzel bir oyunu gölgede bıraktığını biliyoruz. Bu hiçbir zaman bizim amacımız değildi. Doğru yapamadık, özür dileriz. Sizi gayet iyi bir şekilde duyduk. Bu yüzden tüm oyun içi ödemeleri kapattık. Bu süreçte oyuncularımızı daha çok dinleyeceğiz, ayarlamalar yapacağız ve  dengelemeler üzerinde çalışacağız. Bu da demek oluyor ki Crystal satışları an itibari ile çevrimdışı ve bütün karakter gelişimi oyun içerisinde kazandığınız krediler ile gerçekleşecek. Crystal satışları gelecekte tekrar aktif olacak. Ancak, bu oyuncuları dezavantajlı bir duruma sokmayacağını anladığımız zaman olacak. Konu hakkında daha fazla bilgiyi yakında vereceğiz."

Yorumlar 10
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 16:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
oXelight
oXelight 21.11.2017 19:17
Yani Disney EA nın micro ödemelerinden bihaber di. Saçmalığa bak :) Danışıklı dövüş ile durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Ama bana kalırsa sonradan micro ödemeler tekrar açılacak. "Oyuncuları dezavantajlı duruma sokmayacağını anladığımız zaman" mış. Külahıma anlat.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.11.2017 00:11
Adamlar markalarının itibarını düşünüyorlar. Milyar dolarlık değeri olan bir markanın itibarını aç gözlü bir firmanın kaprislerine yem etmek istemeyeceklerdir haliyle. Yani şirketler önce kendilerini düşünürler, hele ki bu bir ABD firması ise. O yüzden hak, hukuk, guguk, şeref falan aramayın ardında
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.11.2017 16:01
İnanmayın, açılış satışları yapıldıktan sonra tekrar eklenecek...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.11.2017 11:18
Lan bana Ea keserim ipini dedi disney helal olsun adamlara nah yaparsın birdaha Star wars dedi oldu bitti bu iş.
MK Okuru
MK Okuru 20.11.2017 12:19
Yemin ederim hiçbir şey anlamadım. Ne nokta var ne virgül. Kim kime ne demiş ne olmuş anlayabilene aşkolsun ama Disney iyi yapmış demek istiyor sanırım burada yazar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.11.2017 04:32
Yani illu. Birbirlerini yesinler, beter olsunlar. Hep onlar mı izleyip gülecek :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney, EA Games'e Star Wars yüzünden kızgın
İlginizi Çekebilir