Disney Plus Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Ersin Kılıç 29.12.2021 - 11:54
Resmi olarak açıklanmasa da şu sıralar yerli içeriklere hazırlandığı rapor edilen Disney Plus Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Disney Plus Türkiye ayağının açılacağı uzun zamandır konuşuluyor fakat bu konuda hala resmi bir açıklama yapılmış değil. Son dönemde ortaya çıkan bazı detaylar yayın servisi için artık geri sayımın başladığını iddia ederken, tüm dünyada yükselişte olan platformun çok yakında Türkiye'de faaliyetlerine başlayacağını da işaret ediyor diyebiliriz.

Disney Plus Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Tüm dünyada olduğu gibi dijital yayın platformları ülkemizde de oldukça popüler. Netflix gibi global bir marka dışında BluTV gibi oldukça iddialı platformların da ülkemizde yoğun ilgi gördüğünü biliyoruz. Bunun sonucunda pazar payını büyütmeye devam eden diğer dijital yayın platformlarının da ülkemize gelebileceği sık sık gündeme geliyor. Nitekim Warner Bros bünyesi altında bulunan ve yapımları ile dikkat çeken HBO Max yayın platformunun 2022 yılında Türkiye'de olacağı resmi olarak açıklanmıştı. Tabi diğer taraftan gözler uzun süredir dedikoduları devam eden Disney Plus'ta. Peki Disney Plus Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Disney Plus Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Bu konuda henüz resmi açıklama olmasa da resmi duyurunun 2022 yılının ilk çeyreğinde yapılması ve hemen ardından çok fazla zaman geçmeden Disney Plus'ın Türkiye'de yayın hayatına başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda firmanın resmi sitesinde yer alan iş ilanlarında İstanbul ofisi için eleman arayışına başladığını görmüştük. Yine sitede yer alan ilanlarda farklı pozisyonlar için eleman arayışına devam edildiğini de görüyoruz.

Bu detayların yanı sıra Disney Plus'ın Türkiye çıkışını birçok yerli içerik ile desteklemek istediği de konuşuluyor. Bu bağlamda Şahan Gökbakar ile Recep İvedik serisi için görüşmeler yapıldığı belirtilmişti. Diğer taraftan Halit Ergenç, Levent Ülgen, Engin Akyürek, İrem Helvacıoğlu gibi oyuncuların yer aldığı bazı projelerin yapım aşamasında olduğu belirtiliyor.

Disney Plus Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Atatürk Projesi Disney Plus'ta yayınlanacak

Yerli içerikler ile ilgili en önemli iddia ise iki yılı aşkın bir süredir yapım aşamasında olan Atatürk projesinin de Disney Plus'ta yayınlanacağının belirtilmesi. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde bu proje ortaya çıkmış ve Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracağı açıklanmıştı. Cumhuriyetimizin 100. yılında yayınlanması planlanan bu büyük bütçeli projenin de Disney Plus servisinde yayınlanacağı iddia ediliyor. Tüm bu detayların ardından ise gözler Disney'in yapacağı açıklamalarda.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 02:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.12.2021 10:57
Disney plus , hbo max minimum 9.99 dolar olsa aylık ikisi birden 20 dolar eder hadi bide netflix temel üyelik 17.99 ?amazon prime 7.90? Toplam 288? + internet faturası dersek tabi uuu beybi bana bir şeyler oluyor.
MK Okuru
MK Okuru 30.12.2021 14:48
Gene de digitürkten ucuz ve çok daha fazla film/dizi/belgesel/çizgi film vs vs vs. var. Bence bir düşün derim
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.12.2021 10:37
Disney plus gelmeden daha nasıl milleti istismar edeveğini öğrenmiş iyi abone toplar bu sayede.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.12.2021 13:33
biz görüyoz Almanyada
MK Okuru
MK Okuru 30.12.2021 09:37
Biz Türkiyeyi kıskanmıyoz biz Türkiyeyi seviyoz da sanırsam siz sevmiyosunuz ki seçiyosunuz bunnarı
MK Okuru
MK Okuru 29.12.2021 14:15
ay siz bizi kıskanmıyormuydunuz ahahhaha : ) Buralarda öle diyorlar ahahha
MK Okuru
MK Okuru 29.12.2021 14:04
Zeki Müren de görüyoz mu kusen yah
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney Plus Türkiye'ye ne zaman gelecek?
İlginizi Çekebilir