Disney'in CEO'su Bob Chapek, Mulan hakkında konuştu

Özgür Deveci 14.11.2020 - 12:17
Disney'in 1998 yapımı klasik animasyon filminin canlı çekim uyarlaması olan Mulan'ın başarılı olmadığına dair bazı söylentiler ortaya çıktı.

Disney CEO'su Bob Chapek geçtiğimiz Perşembe günü Wall Street analistlerine, şirketin Eylül ayı hasılatlarıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. ABD'de koronavirüs nedeniyle hala pek çok sinema salonu kapalıyken şirket, Mulan'ı Disney Plus üzerinden yayınlamayı tercih etti. Şirketin CEO'su Bob Chapek ise, konuyla ilgili bir açıklama yaparak Mulan'ın Premium VOD ve Disney Plus'tan getirdiği hasılattan memnun olduğunu söyledi.

Disney'in CEO'su Bob Chapek, Mulan hakkında konuştu

Disney'in CEO'su Bob Chapek, Mulan hakkında konuştu

Niki Caro imzasını taşıyan ve Rick Jaffa, Amanda Silver, Lauren Hynek ve Elizabeth Martin'in senaryosunu kaleme aldığı Mulan, birçok ülkede geçtiğimiz ay gösterime girdi. Stüdyonun gelir ve izleyici rakamlarını açıklama konusunda sessiz kaldığı göz önüne alındığında, en azından yayın tarafında Mulan'ın başarılı olmadığına dair bazı söylentiler de ortaya çıktı. Söylentilere göre Mulan, Disney Plus'ta beklenilen kazancı elde edemedi. Disney Plus üzerinde yayınlanan filmi izleyebilmek için sadece Plus üyeliğinizin bulunması yeterli olmuyor. Film için ekstra olarak 29,99$ ödeme yapmanız gerekiyor.

Disney CEO'su Bob Chapek ise, konuyla ilgili "Ne yazık ki bu konu Amerika'da ve küresel pazarda tartışmayla karşılandı. Ama ilk erişim stratejisini uygulayarak gayet olumlu sonuçlar elde ettiğimizi gördük." ifadelerinde bulundu. Ancak stüdyo aynı stratejiyi Soul filminde uygulamamıştı. Film, Disney Plus aboneliği olan herkese ücretsiz bir şekilde açılmıştı. Chapek, her ne kadar bunun bir jest olduğunu dile getirse de söylentiler bundan dolayı çıktı.

Disney'nin 1998 yapımlı klasik animasyon filminin canlı çekim uyarlaması olan Mulan, Çinli genç bir kadının erkek kılığına girerek hasta babası yerine İmparatorluk Ordusu adına çarpışmasını ve bu süreçte Çin'in gelmiş geçmiş en cesur kahramanlarından biri olma hikâyesini anlatıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Donnie Yen, Jet Li, Gong Li, Utkarsh Ambudkar, Ron Yuan, Yoson An, Jason Scott Lee, Tzi Ma, Rosalind Chao, Cheng Pei-Pei, Nelson Lee ve Chum Ehelepola gibi başarılı isimler yer alıyor. Son olarak filmin yayınlanan Türkçe dublajlı fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 07:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.11.2020 13:53
animasyonunu eskiden defalarca izlemiştim filmide güzeldi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney'in CEO'su Bob Chapek, Mulan hakkında konuştu
İlginizi Çekebilir