Disney'in Netflix benzeri yayın platformunda neler olacak?

Hakan Hervenik 13.02.2018 - 16:46
Disney ile Netflix karşı karşıya gelecek.

Disney'in FOX anlaşmasından sonra gündeme gelen Disney'in yeni bir yayın platformu üzerinde çalışması resmiyet kazandıktan sonra iyice hızlandı. Netflix'e rakip olarak gelecek olan bu yayın platformu, Disney'in sahi olduğu tüm markaların eski ve yeni yapımlarını barındıracak.

Disney'in Netflix benzeri yayın platformunda neler olacak?

Madde madde Disney'in yeni platformu için planları;

-Platformun altyapısal çalışmaları 2018 sonlarına doğru tamamlanacak ve 2019 yılında önce Amerika bölgesine ardından yavaş yavaş tüm dünyaya açılacak.

-Disney yönetim kurulunun şu anlık aldığı karara göre bu platformda 17+ yapımlar yayınlanmayacak. Zira şirket bu tür yapımlarını diğer yayın platformu olan hulu üzerinden yayınlayacak.

-Şirket aldığı kararla Marvel yapımları için yaptığı anlaşmalara sadık kalacak.

-Henüz FOX anlaşması Amerika devleti tarafından onaylanmadığı için şirket FOX üzerine daha bir plan yapmamış.

-Dijital yayın platformu yayına başladıktan sonraki ilk sezonunda (2019-2020) 5 tane orijinal film ve dizi olmak üzere toplam 10 adet orijinal yapım yayınlayacak. Diziler için şimdiden 10 bölümlük sipariş veren Disney, dizilere 25 milyon dolar ile 100 milyon dolar arasında bütçe ayıracak. 

-Şirketin sipariş ettiği bazı filmler ise şöyle; Lady and the Tramp, The Paper Magician, Stargirl, Don Quixote ve Togo olacak.

-Şirketin sipariş ettiği bazı diziler ise şöyle; High School Musical, Monster Inc.'in bir animasyon dizisi, Marvel süperkahraman dizisi ve bir adet Star Wars dizisi. (Diğer Star Wars dizileri daha sonraki yayın programlarına yetiştirilecek)

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2018 18:42
Star Wars ve Marvel dizisi mi ??? Hype!!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney'in Netflix benzeri yayın platformunda neler olacak?
İlginizi Çekebilir