Disney'in yeni CEO'su Bob Chapek oldu

Ersin Kılıç 26.02.2020 - 15:36
Uzun süredir CEO görevini üstlenen ve bu dönemde büyük işlere imza atan Bob Iger, koltuğunu adaşı olan Bob Chapek'a bırakıyor.

Dünyanın en önemli şirketlerinden biri haline gelen Disney CEO'su Bob Iger koltuğunu adaşı da olan Bob Chapek'a bırakıyor. Yapılan açıklama göre daha önce firmanın eğlence parkı, deneyim ve ürünlerinden sorumlu olan Bob Chapek, CEO koltuğunu devralacak.

Disney'in yeni CEO'su Bob Chapek oldu

Bildiğiniz gibi Disney, özellikle son yıllarda yaptığı atılımlar ile birlikte çok daha büyük bir hale gelmiş durumda. Hatta internet aleminde bütün stüdyoları kendi bünyesine bağlayacağı konusunda sık sık geyikler yapılıyor. Nitekim şu anda CEO görevini üstlenen Bob Iger döneminde Marvel, Pixar, Lucasfilm ve Fox gibi önemli firmaları aldığını görmüştük. Üstelik Disney plus servisi de bu dönemde hayata geçti ve geçtiğimiz ay yapılan açıklamada 28.6 milyon aboneye ulaştığı duyurulmuştu. Kısacası Bob Iger'ın belki de firma tarihi boyunca en büyük atılımlara imza attığını söyleyebiliriz.

CEO değişimi için en uygun zaman olduğunu dile getiren Bob Iger, koltuğunu bırakacağı Bob Chapek'e oldukça güvendiğini de belirtmiş. nitekim Bob Iger bu görevi teslim etse de 2021 yılı sonuna kadar Yönetim Kurulu Başkanı olarak firmadaki görevine devam edecek.  

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 16:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
Disney'in yeni CEO'su Bob Chapek oldu
İlginizi Çekebilir