Division'ın oyuncu sayısı ilk günden beri %93 azaldı

Hürcan Köse 12.06.2016 - 19:42
Acaba neden...
Merlin ekibi olarak bizim de büyük heyecanla beklediğimiz fakat kısa sürede sıkıldığımız yegane oyun olan Tom Clancy's The Division geçtiğimiz haftalarda yeni güncellemesi ile oyuncuları bir nebze daha kendine çekmeyi başarmıştı.

Division'ın oyuncu sayısı ilk günden beri %93 azaldı
Fakat yapılan yeni araştırmalara ve bu araştırmalardan toplanan verilere göre oyunun ilk günden bu yana toplam oyuncu sayısı tam %93 oranında azalmış. Yani neredeyse oyunu oynayan kimse kalmamış bile diyebiliriz. Elbette kendine has bir hayran kitlesi hala bulunuyor fakat akranı olan diğer oyunlara baktığımızda çok büyük bir düşüş yaşadığı aşikar.

Division'ın oyuncu sayısı ilk günden beri %93 azaldı
Peki bunun sebebi nedir? Bence hepimiz gayet iyi biliyoruz. Oyunu az da olsa takip ediyorsanız veya siz de oynayıp son seviyeye geldiyseniz, oyunun bir yerden sonra inanılmaz tekrara sardığını biliyorsunuzdur. Endgame denen son seviyeden sonraki aktiviteler yetersiz ve oldukça dengesizdi. Tamam oyuna eklenen güncellemeler ile bir nebze yenilik getirmiş olabilirler fakat yeterli mi? Kesinlikle değil. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda oyunseverler? Sizce Division'ın bu düşüşü neyden kaynaklı? Hala oynuyor musunuz, oynuyorsanız neden, oynamıyorsanız neden? Buyurun tartışmaya.
Yorumlar 61
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 08:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2016 00:44
Yeni dönemde bu youtuber yada twitchden izleyne kitle inanılmaz hype yapıyor. Tabi denuvoda yok. Millet artık oyun alıyor. Ama kanmayın abicim. Yıllardır aynı mecrada re-skin oyunları satın almayın. Boşuna paranızı 2 3 saat sonra bakmayacağınız oyun yatırmayın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2016 00:31
e3 te dehşet gibi oyun tanıtan ubisoft daha sonra her zamanki gibi çöp yun çıkarırsa böyle azalır ama bu hiç bir yerde geçmiyo sözde doğruları konuşmak varken ama merlinin kazanı iyi oyunlarada 40 puan vermesini bilir merlinin kazanı çünkü o saygılar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
makaleLe
makaleLe 20.06.2016 01:47
Bu gibi durumlarda en çok sevindiğim nokta şu oluyor, bir daha böyle bir işe kalkışmazlar çünkü insanlar bir daha aynı hatayı yapmayacaklardır, vede diğer yapımcılarda böyle bir işe kalkışmasını engeller. En nihayetinde hala anlayamadılar, Singleplayer hikayesi olmayan hiç bir oyunun multiplayerda şansı yoktur, bir bağ kuramadıkları hikayede geçirecek vakti olamaz oyuncuların.
Bırakın bu türleri bilenler yapsın. Nedir, Owerwatch belki ileridede tutulur, çünkü yapan adamlar bu işin piri.
Destiny en başından beri büyük bir hedef koydu okadar yatırımdan sonra bırakında oyun tutsun.
Ama diğerleri noldu, starwars ? r.b six siege ? evolve ? internetsiz oynanmayan ama berbat hikayesi olan nfs ? belki oyuncu sayısı tatmin edici rakamlardadır ama kaç kişi önemsiyor oyuncu sayısını kaybettikçe kaybedecek olan koskoca amerika kıtasından insanları mahrum eden The crew ?
Yeni nesile internetsiz çalışmayan oyun sunup durdular kaçtanesi tuttu ?
Peki gelelim singleplayer odaklı oyunlara, Fallout, Uncharted, MGS V, Doom, Darksouls, Witcher 3...
Şimdi bu öyle bir anlaşışdıki, Fifaya bile hikaye modu ekliyor yapımcılar.
Aslında uğraşılsa, ps4 ve xbox one çok güzel oyunlar çıkar ve eski nesili aratmazdı ama yapımcılar hep ucuza ve kolaya kaçma derdine düştükleri için bu nesilde, konsollarıda kendilerinide zor durumda bıraktılar. Şimdi çıkan oyunlar artık konsolu tanıyan geliştiriciler ve hikayeli sağlam optimizasyonu yapılmış oyunlar çıktıkça gerçekten ps4 xbox one bişeye benzer.
Ne 4k nede başka birşey. Sadece eski nesilde olduğu gibi bu konsollarada emek verecekler. 7 yıllık konsollara ne oyunlar çıkarmayı başardılar, 3 yılda yeni konsol arayışına mı gitmek çözüm ? konsol satışları bir düşerse öyle şaşalı e3 ler, AAA oyunlar tarih olur. Bizde bir zamanlar diye konuşup dururuz.
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2016 18:07
TL,DR.
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2016 04:02
Gayet güzel bir çözümleme..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2016 21:12
Bu oyunun tutmamasının tek sebebini hep diyorum hepte derim; online tabanlı oyun oolmaaaz. Titalfall bile ilk çıktığında herkes tarafından beğenildi sonra noldu unutuldu gitti. Oyuna illa ki hikaye modu koyacaksın kimse adam öldürmeyle sonsuza kadar oynamaz bıkar dedik.
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2016 04:01
Doğruya doğru..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2016 03:58
Bu oyun single ve multi olarak çıkarılmalıydı..Böyle olacağı belliydi..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Division'ın oyuncu sayısı ilk günden beri %93 azaldı
İlginizi Çekebilir