Diyanet'in açıklaması tüm dünyada yankılandı

Onur Güner 1.12.2017 - 18:10
Allah affetsin

Dijital para birimi Bitcoin yükselmeye devam ede dursun, bildiğiniz gibi Diyanet bir açıklama yaparak BTC ve diğer alt coinlerin caiz olmadığını duyurmuştu. Ülkemizde büyük ses getiren bu açıklama belli ki dünyanın her yerinde ses getirmiş. Zira Hürriyet gazetesinin yabancı haber ajansı Hurriyet Daily News'i kaynak göstererek Diyanet'in açıklaması ünlü haber sitelerinde servis edildi. Aralarında RT News, Euronews, Newsweek ve Saisat.com gibi dünyaca ünlü haber sitelerinin de bulunduğu yabancı siteler, bu açıklamayı, ''Türkiye'nin dini yetkilileri Bitcoin'in İslam'a göre uygun olmadığını açıkladılar!'' başlığıyla verdi.

Diyanet'in BTC açıklaması, dünya basınında büyük ses getirdi

Kısa sürede milyonlarca kişinin okuduğu bu haberlerde içerik olarak ise Türkiye'nin dini bakanlığı Diyanet, spekülasyonlara yol açabileceğinden dolayı Bitcoin'in uygun olmadığını açıkladı ifadeleri kullanıldı. Bu açıklama dünyada bile bu kadar ses getirdiğine göre tahminimce ülkemizde Bitcoin ve alt coinlerin kullanım oranını düşürebilir. Veyahut her geçen gün büyüyen bu çok lezzetli pastadan dilim değil de ufak çatal almak isteyenler bile bu açıklamaları pek ciddiye almayacaktır. Zira o pastadan biraz da olsa nasiplenmek sanıyorum ki herkesin hayali.

Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 08:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.12.2017 08:25
hangi diyanet bu ? Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil diye fetva veren diyanet mi ? Yoksa çıkarları için dini istedikleri gibi kullanan topluma ,ülkeye bir aspirin kadar fayda sağlamayan ama para içinde yüzen din tüccarlarının ini olan diyanet mi?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.12.2017 03:54
Bitcoin dinen uygun değil ama Diyanet İşleri Başkanı'nın bir trilyon TL.'lik makam aracına binmesi uygun. Öteki tarafta hakkınızda hiç iyi konuşmuyorlar, ona göre.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.12.2017 14:33
Nesi caiz değilmiş? Eline aldığın para kadar caiz. Kutulu oyun ile, dijital oyun arasındaki fark kadar fark var aralarında. Yani yok! Gökten yağmıyorki, emek harcayıp, çalışıp kazanıyorsun. He borsa kısmı, o da normal borsa kadar caiz değil. Ki kesin borsada yatırımları yoktur kendilerinin. Kesin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.12.2017 14:31
benim kuzey koredeki amcam bile bunu konuşuyor.. kuzey kore ayağa kalkmış
Kalan Karakter: 300 Gönder
durates
durates 2.12.2017 12:34
alternatif bir ekonomik sistem hayata geçirilmedikçe karanlık günler bizi bekliyor maalesef. bitcoin de bunun ilk işaretçilerinden.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Diyanet'in BTC açıklaması, dünya basınında büyük ses getirdi
İlginizi Çekebilir