DMC 5 - Devil May Cry 5

Mert GÜDER - TakayoshiOhmura 29.12.2012 - 17:43
Şeytan olmak her şeyi elde etmeye yeter mi?
Aşağıda yer alan "Devil May Cry 5" hakkındaki güzel makale, TakayoshiOhmura nick'li okurumuz Mert GÜDER tarafından hazırlanmıştır. Kendisine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sizler de her türlü yazınızı mektup2@merlininkazani.com adresine gönderebilirsiniz. Yazı gönderme koşulları için tıklayın

Şeytan olmak her şeyi elde etmeye yeter mi ?

Dante uyanır ve macera başlar.

DMC 5 - Devil May Cry 5
Güçlerinden habersiz olan Dante bir gün kapısına gelen bir davetsiz misafirin ona söyledikleri ile asıl serüvenin içine atılır fakat onun haberi yokken de çevresinde birçok şey olup bitiyor. Dante'den şehirde terörist olarak bahsediliyor ve bir haber yayını ile bütün şehre duyuluyor. Kapısına gelen davetsiz misafirinin ismi Cat (Kendisi Vergil'in bir çalışanı olarak dikkatimizi çekiyor, zaten Vergil'dan patronum diye bahsetmekte...) Cat'ın gelişi ile maceralarımız başlıyor ve ikiz kardeşimiz efsane Vergil ile tanışıyoruz.

Vergil ile tanışmamız tabi ki biraz sıkıntılı. Dante geçmişine dağir bir çok bilgiyi bilmiyor gibi davranıyor demoda. Zaten demoda oyunun içeriği hakkında en ufak bir bilgi edinemiyoruz sadece Vergil'in anlattıkları, Mundus'un annelerini öldürmesi ve babaları Sparda'yı esir ettiklerine dair bir kaç kesit, demoda verilmekte bizlere.

Kısacası demonun başlangıç öyküsü böyle ve kendimizi o büyüleyici Limbo city'de buluyoruz. İlk başlarda herşey normal gibi gözükse de kameraların bizi aradığı çok belli oluyor ve birden şehirde her şey değişiyor ve o mükemmel atmosferin içine dalıyoruz.

Oynanış
Oynanış olarak diğer DMC oyunlarına göre daha fazla aksiyon ve daha fazla kombolar dikkat çekmekte. Açıkcası bu oyundan daha fazla zevk almamıza yardım ediyor, sıkılmadan oynatıyor kendini. Bu sefer ki şeytan rakiplerimiz biraz daha gösterişli yapılmışlar DMC 4'teki soytarı şeytanların aksine. Şeytanları bir bir yok ettikten sonra oyunun yapısı bizi direk içine çekiyor ve demo bittiğinde diyoruz ki (en azından ben kendi adıma konuşayım) "Bir an önce çıksa da uykusuz geceler başlasa".

Demo'da bir de Boss savaşının olduğu bir bölüm var ve tek eksimi bu yönden alıcak gibi. O böcek şeklindeki yaratık gercekten çok uğraştırıyor bizleri. Yenilen pehlivan güreşe doymaz hesabı her yendiğimizde tekrar karşımıza geliyor ve bu biraz sıkıcı gelebiliyor.

Grafik ve Ses
Evet, grafiklere gelelim. DMC - Devil May Cry'ı, Capcom'un Nj'ye emanet etmesiyle grafikler nasıl olacak ve oyunun havası nasıl olacak?

Sonuçta "Japonlar'ın elinden çıkmaycak oyun" gibi düşünceleri kendime sorarken açıkcası grafikleri çok başarılı bulduğumu söylemem gerek. Bu arada Xbox360'da yaptım incelememi bunu da belirteyim. Açıkcası ışıklandırmalar ve kaplamalar, karakter çalışmaları beni tatmin etti. Demosu bile güzel ve hoş grafiklere sahipti. Full sürüm oyun nasıl olacak bunu merak ediyorum ki burdan çıkardığım sonuç Nj bu işi başarmış gibi görünüyor. Ayrıca oyunun demo sürecinde hiç bir hataya rastlamadım bunu da belirtmek isterim ve gerçekten özenilerek bu oyunun yapıldığı ortada.

Seslere gelirsek oyun içindeki müzikler gerçekten hoş, klasik. DMC'nin müzikleri her zaman güzel olmuştur ve bu oyundada bu gelenek bozulmamış.

Vergil

DMC 5 - Devil May Cry 5
Evet arkadaşlar benim gibi siz de Vergil'i çok özlediniz bunu biliyorum. DMC3 'te gönlümüze adeta taht kuran sert bir samuray olan Vergil, DMC4'te oyuna eklenmeyerek herkesi üzmüştü fakat Nj bu oyunda Vergil'i ekledi ve bizi oyuna ısındırmak için bir adım daha atmış oldu.

Evet, bu oyundaki Vergil biraz farklı geldi bana hani o sert görüntüsü gitmiş bir kere. Daha çok şımarık bir yapıya bürünmüş Vergil, ama Yamatosu onunla beraber olduğu sürece Vergil gene eski Vergil olacak bu da bir gerçek.

Bu oyunda Dante'nin yanında mı yoksa yine düşmanı mı olacak bunu tabii ki oyun çıktığında anlayacağız, fakat benim düşüncem gene Vergil ile Dante'nin yolları oyunda bir yerde kesilecek ve gene birbirlerine düşman olacakları yönünde, ama tam tersi olup Mundus'u yenmek için birlikte olabilirler.

Ve yazımın son bölümleri
Oyun o kadar çok tepki aldı ki bazı ınsanlar oyundan soğudu. Eski Dante'yi özledik diyen kişiler o kadar çok ki buna kulak tıkamak mümkün değil. Evet, ilk başlarda ben de çok şaşırmıştım, hatta oyunun ilk verilen videolarında Dante'nin şekli tavırları daha farklıydı ki Nj o çok eleştiriden sonra galiba düzeltme yoluna gittiki şuan ki Dante şeklini aldı.

Benim memnun olduğumu söylemem gerekir. evet DMC'nin DMC 4'ten sonra senaryosu tıkandı DMC 1 ve DMC 3 dönüm noktasıydı. 2. oyunu hiç saymıyorum ama DMC 4'te tamamen farklı bir konu işlendi ve senaryonun dışına çıkıldı diye düşünüyorum. Bence bu senaryo değişimi daha iyi oldu. Dante'nin yeni tipi de artık gözümüze batmıyor ve en büyük artı Vergil'in oyuna geri gelmesi.

Benim izlenimlerim böyle. 15 Ocak'ta oyunu alıp oynayacağım ve biliyorum ki çok iyi bir oyun olup ve bizi hayal kırıklığını uğratmıycaktır. Oyundan sonra da oyun içi incelememi ekleyeceğim.

DMC ile kalın.
Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
DMC 5 - Devil May Cry 5
İlginizi Çekebilir