Daha uzun süreler geçirebilmek için doğru monitörün seçilmesi

Ersin Kılıç 14.12.2017 - 11:50
Önünde uzun zaman geçireceğiniz bir monitörde neler aranmalı?

Günümüzde monitörlerdeki çeşitlilik hemen hemen herkesin gereksinim duyduğu şeyi bulabilmesi anlamına geliyor. Ne var ki, bazılarımız ekran başında alıştığımızdan daha fazla zaman geçiriyor. Grafik tasarımcılar, programcılar, finans uzmanları, ofis çalışanları: işleri bitirmek için ihtiyaç duyduğunuz şey ne olursa olsun, birkaç kilit özellik bunu çok kolaylaştıracak. Philips monitörlerinin marka lisans ortağı MMD, zihninizi ve bedeninizi rahatlatmak için nerelere dikkat etmeniz gerektiğini bir araya getirdi.

Sırt ve boyun ağrısı: Fiziksel şikayetlerden kaçınmak ve ekran başında geçirilen vakti daha rahat bir hale getirmek için, monitör seçerken, iyi bir vücut pozisyonunu destekleyen ergonomik özellikler, dikkat edeceğiniz öncelikli konu olmalı.

Yüksekliği ayarlanabilir bir ayak başlamak için iyi bir yer. Masaya daha yakın çerçeve okuma konforunu maksimize ediyor ve ayak sayesinde de, monitörü görüş çizginize uyacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Philips SmartErgoBase, yelpazeyi daha da genişletiyor: Yüksekliği, sağa sola dönme, eğilme ve rotasyon açısı ayarları, monitörün uzun bir iş gününün fiziksel zorluklarını rahatlatabilecek bir ürün olmasını sağlıyor. Hatta monitörlerin neredeyse masa seviyesine indirilmesi bile mümkün. Hoş bir başka etkisi de şu: Düzenli, profesyonel bir çalışma alanı için kablo yayıntısını azaltıyor.

Doğru monitör seçmek için nelere dikkat etmeliyiz?

Yorgun gözler: Uzun süre ekrana baktıktan sonra gözlerinde yorgunluk hissetmemiş olanımız var mıdır acaba? İşte kusursuz çalışma ortamını oluştururken atılacak bir sonraki adım, zayıf aydınlatmanın ve zararlı olabilecek kısa dalga boyundaki mavi ışığın yorucu etkilerini azaltmak.

Kısa dalga boyundaki mavi ışık gözleri bozabilir ve zaman içinde görmeyi olumsuz etkileyebilir. Philips SoftBlue teknolojisi donanımı değiştirip özgün rengi koruyarak mavi ışığın bir kısmını kaynakta durduruyor. Bu ise, ekranların önünü camla kapatan, renkleri sarı gösteren, filtre temelli yöntemlerin tam tersi. Bu, en iyi ihtimalle görüntüleme deneyimini sınırlar ve en kötü durumda ise görüntüyü işe yaramaz hale getirir. Kısa dalga boyundaki mavi ışığı azaltmanın bir başka yolu ise, akıllı bir yazılım teknolojisi olan LowBlue Modu.

Flicker-free teknolojisi parlaklığı düzenler ve daha rahat bir izleme için titreşimi azaltır. Ekranlarda LED arka aydınlatmanın parlaklığı kontrol etme şekli nedeniyle, bazı kullanıcılar ekranda bir titreşim fark ederler, bu da gözleri çabuk yorar. “Flicker-free” teknolojisi ise daha fazla görsel konfor için yeni bir parlaklık kontrolü çözümünü kullanıyor. Özellikle okumayı daha rahat hale getirecek bir başka özellik ise, kağıdı andıran bir okuma deneyimi sunan EasyRead modu.

Kablo dağınıklığı: Çok fazla kablo ve tüm bunları bağlayacak çok az girişin bulunması, masabaşı çalışanlar için büyük bir can sıkıntısıdır. Bu durumda, şu özellikler yardımcı olabilir: USB-C, özellikle ultra book tarzı cihazlara sahip kullanıcılar için uygundur. Bu özellik, monitörü bir merkez haline getirerek sınırlı bağlantı ve esnek çalışma alanlarını en iyi şekilde kullanıyor. USB-C, monitöre bağlı çevre birimlerine de erişim sağlıyor ve görüntü ve ses dosyalarını iletmek ve internete ve intranete bağlanmak için tek bir SuperSpeed USB kablosuna ihtiyaç duyuyor.

Çoklu monitor kurulumları üretkenliği artırır ve akıcı bir çoklu görev yürütmeyi mümkün kılar. Zincirleme bağlantıyı sağlayan monitörler, sistem konfigürasyonlarını düzenler. Böyle bir kurulumda, bir dizi ekran, tek bir DisplayPort kablosu ile birbirine bağlanır.

Doğru monitör seçmek için nelere dikkat etmeliyiz?

Güvenli olmayan webcam’ler: Webcam’ler dünyanın dört bir yanındaki çalışma arkadaşları ve partnerler ile irtibat halinde kalmanın hızlı ve basit bir yolu. Ama bir yandan da risk anlamına geliyorlar: Her webcam, aslında şirketinize açılan bir pencere. Eğer bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilirse, izinsiz bir erişim noktası oluşturmak için de kullanılabilir. Açılır kapanır webcam’ler riski aza indirerek kameranın bütün rahatlığını sunuyor: Webcam, toplantılar için gerektiğinde açılıyor ve kullanılmadığında kolayca toplanıp ortadan kaldırılıyor.

Ekolojik etkiler: Yeni bir teknoloji ürünü satın alırken giderek daha fazla insan, çevre dostu kararlar almaya çalışıyor. Çevre dostu teknolojilere sahip bir monitör seçmek, CO2 ve diğer çevre etkilerini en aza indirmeye yardımcı oluyor. PowerSensor enerji tüketimini %80’e kadar düşürüyor ve sizin monitörün başında olup olmadığınızı anlayarak CO2 emisyonlarını azaltmaya yardımcı oluyor.

Cıva, hem insanları hem de hayvanları olumsuz etkileyen, en zehirli doğal maddelerden biridir. Philips LED monitörleri gibi cıva içermeyen bir ekran seçin ve cihazlarınızın çevreye etkisini azaltın. İşte monitörlerin bu özellikleri ekran başında geçirilecek daha uzun süreler için kilit önem taşıyor. Bırakın bu özellikler sizi rahat ettirsin, dikkatinizi dağıtmasın ve üretken olmanızı sağlasın – üstelik işiniz ne kadar sürerse sürsün.

Basın Bülteni

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2017 12:17
ilk dikkat etmemiz gereken şey zengin olmak, eğer fakirseniz şurada yazılanların hiç bir manası yok.
etemelkuran
etemelkuran 17.12.2017 08:17
hırgızlık kabiliyeti de olabilir
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2017 13:42
Eğerki 4 k kare takıntınız yoksa 750 lira ya 42 inç lik axen i öneririm 4 yılfır kullanıyom hiç bir sorun yaşamadım
CRX
CRX 16.12.2017 23:00
TEŞEKKÜRLER
Nasipse LG 49UH610N 49"inç 4K Ultra HDR PRO Monitör alacağım ;)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2017 20:22
Arkadaşlar 32" LG monitörü TV olarak kullanıyorum gözlerimi hiç yormuyor
Normal TVden tek farkı Tunermidir?
Neden insanlar TV alırken Monitör tercih etmezler....
etemelkuran
etemelkuran 15.12.2017 23:04
Renk gamutu çok daha dar. Monitörler oradan fedakarlık edip tepki süresini düşürüyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2017 16:26
Monitör önemli!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doğru monitör seçmek için nelere dikkat etmeliyiz?
İlginizi Çekebilir