1/2

Doğru oyuncu ekipmanı eşsiz oyun deneyimi demektir

Emin Çıtak 18.11.2014 - 17:02
Logitech ile kendi ekipman setimizi oluşturuyoruz
Oyun dünyası son 15 yılda yaptığı dev atılımlarla tüm eğlence sektörüne hakim olmayı başardı. Dev bütçeli yapımlar, sinema filmleri sırasında, televizyonlarda gösterilen reklamlar derken hayal edebileceğimiz birçok şey şu an gerçek olmuş durumda.

Oyun oyuncularla bir bütündür ve oyuncu ekipmanları işte tam bu noktada devreye girer. PC veya konsol farkı gözetmeden her platform için bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. "Oyun deneyimi" dediğimiz, her oyuncunun kutsal saydığı bu kavramın daha doyurucu olması için oyuncu ekipmanları hep öne atılmış ve bize dijital dünyanın kapılarını ardına kadar açmıştır.

Logitech yaptığı yatırımlar ve oyuncu geri dönüşlerinden kazandığı bilgiler sayesinde her daim daha iyi olanı amaçlayan ürünler hazırlamayı kendine görev edinmiş bir firma.  Hazırladıkları sağlam oyuncu ekipmanlarıyla dikkat çekmeyi ve oyuncuların beğenisini kazanmayı başarıyorlar.
Üstün oyun deneyiminin anahtarı oyuncu ekipmanıdır demiştik. Peki, bu nasıl işler? Logitech G serisi ürünleri size bu konuda yardımcı olmayı amaçlıyor.


Klavye ve Fare, PC oyunculuğunun kalbidir

PC oyunculuğunun yüksek performansı hedeflediği yıllardayız. Grafiksel ve teknolojik açıdan üst düzey hale gelen bu oyunculuğun özellikle E-Spor alanında da kendini iyice göstermesi oyuncu ekipmanlarını daha bir değerli kılıyor.

Doğru fareyi tercih etmek, o değerli ve anlık tıklamaların bir anlam kazanmasını sağlıyor. Harita kontrolünün hayati önem taşıdığı MOBA oyunları ve milisaniyeler içinde bir tarafın diğerini alt ettiği FPS oyunlarında doğru fare tercihi kesinlikle ön plana çıkıyor.

Doğru oyuncu ekipmanı eşsiz oyun deneyimi demektir
Logitech G serisinin G402 modeli hızın her şey demek olduğu FPS oyunları için biçilmiş kaftan olduğunu daha elinize aldığınız ilk anda belli ediyor. Bunu sağlayan -aynı zamanda G402'nin dünyanın en hızlı faresi yapan- şeyse Fusion Engine oluyor. Bu sayede ultra hızlı oyun deneyimi ve özellikle FPS oyunları için maksimum verim sağlanıyor. Fareye ismini veren Hyperion Fury donanımıyla tepkilerinize inanılmaz bir hızla cevap verip, özlenen hassasiyeti parmaklarınızın ucuna ulaştırıyor.

Logitech klasiği olan G tuşlarıysa size özel bir kullanım tecrübesi oluşturuyor. Bu tuşlara istediğiniz komutları atayarak sadece size ait bir kullanımın tadını çıkartıyorsunuz. Logitech G402 Hyperion Gaming Mouse 1 ms tepki süresiyle (kablolu) ve 32-bit ARM işlemcisiyle hem akıllı bir oyuncu ekipmanı hem de dünyanın en hızlısı olmayı başarıyor.

Fare olayını çözdükten sonra sıra klavyeye geliyor. Logitech G 105 klavye size hizmet etmek için hazır kıta bekliyor. İlk gözümüze çarpan şey sağlam LED aydınlatması oluyor. Mavi ışıkla aydınlatılan tuşlar geceleri oyun oynamayı sevenler için en doğru çözümü sunuyor. Klavye bu ışıklarla hem havalı görünüyor hem de dediğimiz gibi eşsiz bir kullanım rahatlığı sağlıyor.

Doğru oyuncu ekipmanı eşsiz oyun deneyimi demektir
Onun dışında oyunların değişmez yönlendirme tuşları olan W-A-S-D tuşları ve sağ taraftaki yön tuşları klavyenin siyah tonundan ayrı bir şekilde gri renkleriyle kendilerini belli ediyorlar.
Fakat oyuncu klavyesi denilince öyle uzaktan bakmak olmaz. Parmaklarımız o klavye üzerinde gezinmeden karar veremeyiz. G105 yumuşak ve son derece kaliteli malzeme kullanımıyla ilk andan gelecek "frag"ların habercisi oluyor.