DOOM, Halo ve Batman Arkham geliştiricileri yeni stüdyoda birleşiyor

Alparslan Gürlek 19.07.2022 - 12:18
DOOM, Halo ve Batman Arkham oyunlarında görev yapmış tecrübeli isimler, NetEase çatısı altında yeni bir stüdyoda hikaye odaklı aksiyon oyunları geliştirecek.

Geçmişte DOOM (2016), Halo Infinite ve Batman Arkham oyunlarında çalışmış tecrübeli sektör veteranları, şimdi NetEase çatısı altında yeni bir stüdyoda toplanıyor. Yeni stüdyo, hikaye tabanlı AAA aksiyon oyunları geliştirecek ve şimdiden heyecanlandık bile...

NetEase yeni Jar of Sparks stüdyosunu kuruyor

Ekibin şampiyonlar ligi gibi olduğu Jar of Sparks stüdyosunun kuruluşu duyuruldu. Halo Infinite tasarım başkanı Jerry Hook'un 343 Industries ekibinden ayrılmasının ardından daha iki ay geçmemişken, Hook şimdi bu stüdyonun CEO'su olacak. Aynı zamanda ekipte Batman: Arkham üçlemesinin baş anlatı yönetmeni Paul Crocker ve DOOM'un 2016'da çıkan sürümünün üretiminde görev alan Greg Stone da bulunacak.

NetEase Games yeni Jar of Sparks stüdyosunu duyurdu

Hook, stüdyonun misyonunun "yeni bir dünyada yeni nesil anlatı odaklı aksiyon oyunları yaratmak" olduğunu söylüyor. Twitter'da da "Yenilik yapmak ve hayallerini gerçekleştirmek için yaratıcı özgürlüğe sahip bir ekip ile oynaması zevkli oyunlar geliştireceğiz" şeklinde yazdı. Stüdyo şimdilik uzaktan / hibrit olarak çalışacak ve dünya çapından çalışanları ekiplerine dahil etmeyi düşünüyorlar. Hook aynı zamanda şu açıklamayı da yaptı:

"Oyun dünyasının en büyük şirketlerinden bazıları için oyunlar geliştirdik ve şimdi kendi kişisel projemizi hayata geçirme vakti geldi. Yeni, yenilikçi ve patlama etkisi yaratacak bir şeyler geliştirmek istiyoruz."

Jar of Sparks stüdyosunun ilk oyununu piyasaya sürmesi tahmini olarak 3-4 yıl sürebilir. Aynı zamanda geliştirdikleri yapımlar "canlı hizmet" kategorisinde olmayacak. Yani çok oyunculu oyunlar üzerinde çalışmayacaklarını söyleyebiliriz. Stüdyo henüz çok yeni olduğundan bu tür risklere girmeye gerek olmadığını söylüyorlar.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 00:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2022 12:23
netease ismini gördügünüz herhangi bir oyun görürseniz silin kaçın blocklayın
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.07.2022 17:39
Netease ve hikayeli oyun??
Kalan Karakter: 300 Gönder
DOOM, Halo ve Batman Arkham geliştiricileri yeni stüdyoda birleşiyor
İlginizi Çekebilir