DOOM: The Dark Ages Resmen Türkçe

Muhammed Kayan 21.04.2025 - 20:21
Bethesda, ilk kez bir oyununu resmi Türkçe dil desteğiyle sunacağını duyurdu. DOOM: The Dark Ages altyazı ve arayüz desteğiyle geliyor.

Türk oyuncuların yıllardır beklediği haber sonunda geldi. Bethesda ve id Software, DOOM: The Dark Ages’in 15 Mayıs’taki çıkışıyla birlikte resmî Türkçe dil desteğine sahip olacağını duyurdu. Şirketin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, oyunun Türkçe altyazı ve arayüzle oynanabileceği belirtildi. Bu gelişme, Bethesda tarihindeki ilk resmî Türkçe destekli oyun anlamına geliyor.

DOOM: The Dark Ages Türkçe Olarak Gelecek

Yıllar boyunca Skyrim, Fallout, Starfield ve önceki DOOM oyunları gibi dev yapımları İngilizce oynamak zorunda kalan Türk oyuncular için bu haber oldukça sevindirici oldu. Bethesda gibi köklü bir firmanın ilk kez Türkiye pazarını doğrudan hedef alması, sektördeki değişimin de önemli bir göstergesi olabilir. Özellikle Türk oyun topluluğunun yıllardır sosyal medya üzerinden yaptığı taleplerin sonunda karşılık bulmuş olması, yerelleştirme açısından umut verici bir adım.

15 Mayıs’ta Xbox Series X|S, PlayStation 5 ve PC için çıkacak olan DOOM: The Dark Ages, Slayer’ın karanlık ortaçağ temalı köken hikâyesini anlatacak. Oyun, idTech motorunun yeni versiyonuyla hazırlanırken, kanlı yakın dövüşler, devasa yaratıklar ve sinematik anlatımıyla dikkat çekiyor. Tüm bu deneyimi artık Türkçe anlayarak yaşamak mümkün olacak.

Bethesda'nın bu kararı, ileride çıkacak Fallout 5 veya yeni Elder Scrolls gibi büyük projeler için de umut verici bir adım olabilir. Türkiye'deki oyuncu kitlesinin bu tarz büyük destekleri ne kadar önemsediği göz önüne alındığında, DOOM: The Dark Ages’in Türkçe olarak piyasaya sürülmesi sadece bir başlangıç olabilir. Gözler şimdi Bethesda’nın gelecek projelerinde…

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 12.05.2025 12:36
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 22.04.2025 20:37
Bu işler aslen böyledir, böyle de olması gerekir. Eğer sen bir ülkenin pazarına ürün satıyorsan, o ülkenin dilini de ürününe eklemelisin. Yok öyle önden pazarlık yapar gibi hele belirli bir miktar altyazısın satılsın, eğer işimize gelirse dil eklemeyi sonra düşünürüz kafası. Yıl olmuş artık 2025, Steam denilen bir şey varken bu kafa artık tüccar kafasına giriyor. Önce hizmet sonra satış hedefi. Hizmetsiz altyazısız satış hedefi koyulması çağdışılıktır artık günümüzde. Bethesdayı tebrik ederim, olması gerekeni yapmışlar.
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2025 03:36
Az önce Oblivion remastered çıkarttılar, Türkçe değil. Ülkemizdeki Elder Scrolls oyuncusunu düşünürsek, bu oyundan daha çok satması muhtemel. Bethesda bize yağmurlu günde su vermez. Skyrim yerelleştirmesi üç yıl falan sürdü, çevirmenlere bir hediye sepeti bile göndermemiştir.
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2025 01:33
Altına imzamı atıyorum kıymetli kardeşim önce sen altyazılı çıkar sonra gör satışları. Bende bu fikirdeyim etkiliyor çünkü satış sayılarını Türkçe altyazı olması ki gerçekten bu kadar zor birşey değil altyazı desteği bu devirde sağolsun Bethesda
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2025 00:22
Gerçekten teşekkür ederiz.
Çok zor bir şey değil Türkçe dil desteği eklemek.
Sırf oyunlarda Türkçe dil seçeneği olsun diye gönüllü çeviri yapan, yapmak isteyen gruplar var.
En azından bu da bir başlangıç sayılır, darısı diğer oyun firmalarına ve çıkartacakları oyunlara.
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2025 17:09
Aynı fikirdeyim kardeşim gerçekten zor değil altyazı sağolsunlar ins örnek olur gerçekten satış rakamlarıni katlıyor bu durum
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2025 10:36
Teşekkürler ama komik değil
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2025 10:27
o zaman hemen ön sipariş veriyorum... kredi kartımı şuanda çıkartıp veriyorum ön sipariş... teşekkürler bethesda....
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2025 01:44
Şakadır şaka. Gecikmeli 1 nisan şakası. Bethesda ve Türkçe oyun, ya bırak. Bethesda ekibi oyuna Türkçe dil eklediklerinde paradoks oluşağına falan inanıyordur. Eriyene kadar ellerini mumun üstünde tutar eklemezler. Bir çevirmen ve kaktüs uçurumdan düşmek üzere olsa kaktüsü kurtarırlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
DOOM: The Dark Ages Resmen Türkçe
İlginizi Çekebilir