Doomguy'ın kim olduğu belli oldu

Hakan Hervenik 20.07.2017 - 13:50
Doom tarihinin en büyük sırlarından biri olan Doomguy'ın kimliği, sonunda açıklandı.
1993'ün ortalarında Don Puchatz'ın illüstire ettiği Doom logosu ve her oyuncunun bildiği bilmeyenin de "HEE BU MUYMUŞ?" dediği kapak resminin sırrı çözüldü. Askerin verdiği poz için bir erkek model ile anaşan ve model poz verirken fotoğraflarını çeken Punchatz, daha sonra bu pozları kapaktaka gördüğümüz hale getiriyor.

doom-dos-front-cover.jpg
Doom'un ne olduğunu çok güzel anlatan bu kapak, kısa zamanda ilgi çekmiştir. Kapakta iblislerle savaşan adam kim? sorularını da beraberinde getiren resim, bir süre sonra oyunculardan "Doomguy" ismini almıştır. ama kim bu Doomguy? Tam 25 yıl sonra bu sorunun cevabını aldık.

İlk paragrafta bahsettiğim, o kulanılan erkek model aslında John Romero'nun ta kendisi. "O kim?" diyenler için John Romero, DOOM, Quake, Wolfenstein ve Commender Keen oyunlarının yapımcısıdır.

Olayı bloğunda kendi ağzı ile anlatan Romero, resim için kullandıkları modelin istediği pozlara giremediği için, elindeki plazma silahının alıp kendi poz verdiğini belirtti. Yazısının sonuna "I AM THE DOOMGUY" yani "DOOMGUY BENİM!"diye bitiren John Romero, 25 yıllık sırrı sonunda açıklamış oldu.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 12:54
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.07.2017 23:55
zaten poser karakterli biridir romero. birazda hıyardır :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.07.2017 16:53
Heeyooo hayatın sırrını çözdüm :D :D :D O deelde Jhon şunlara bişi de 30GB güncelleme geldi steam den Doom'a. Ben şok, ben felç....
Kalan Karakter: 300 Gönder
Doomguy'ın kim olduğu belli oldu
İlginizi Çekebilir