Dota 2 32 bit desteği yakında sona erecek

Murathan Özlü 19.09.2021 - 16:51
Son dönemde sistem gereksinimlerini kökten değiştiren online oyunlar kervanına katılan Dota 2 32 bit desteğini yakın bir tarihte sonlandıracak.

Valve, yaklaşan The International 10 turnuvası hakkında yayınladıkları duyuruda, Dota 2 32 bit desteğinin yakın zamanda kaldırılacağını duyurdu. Dota 2 için 32 bit sistem desteği ile beraber Directx 9 desteği de kaldırılacak. Sistem gereksinimlerini güncelleyen çevrimiçi oyunlara, geçtiğimiz günlerde Guild Wars 2 Directx 11'e geçiş yapılacağını açıklayarak katılmıştı. Valve, bu değişikliğinin sebebini " oyunu ve Source 2 motorunu diri tutmak" olarak gösterdi.

Dota 2 32 bit desteği kaldırılıyor

Valve, konuya dair açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

" Dota yıllar içinde büyüyüp genişledikçe, ona güç veren teknoloji de (hem donanım hem de yazılım) gelişti. Oyunu ve Source 2 motorunu diri tutmak için bazı eski sistem ve konfigürasyonlar için desteği kaldırmayı planlıyoruz. Bugün için değişen bir şey yok, ama önümüzdeki aylarda aşağıdaki değişiklikleri uygulayacağız:

-32-bit sistemlerde Dota için destek kaldırılacaktır. Dota'yı çalıştırmanız için 64-bitlik bir makine ve işletim sistemine sahip olmanız gerekecektir.

-10.14'ün altındaki macOS sürümleri için destek kaldırılacaktır.

-DirectX 9 desteği kaldırılacaktır. DirectX 9 kullanan kullanıcılar onun yerine DirectX 11 e geçiş yapacaklar.

-OpenGL desteği kaldırılacaktır. OpenGL kullanan kullanıcılar onun yerine Vulkan'a geçiş yapacaklar.

-XAudio (-xaudio) için destek kaldırılacak ve SDL Audio'ya (-sdlaudio) geçiş yapılacaktır."

Dota 2 32 bit desteğ

Valve, açıklamanın devamında bu değişiklikler ile pek çok oyuncu için değişen bir durum olmayacağını, çoğu oyuncunun hali hazırda yeni teknolojileri kullandığını ifade etti.

Valve yine de, yeni API'lara geçmeyen oyuncular varsa geçiş yapmalarını, sorun çıkarsa da kendiler ile iletişime geçmelerini öneriyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 04:50
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dota 2 32 bit desteği yakında sona erecek
İlginizi Çekebilir