DotA 2, F2P mi olacak? Valve'ın yeni oyunu ne?

Mahmut Saral 18.06.2011 - 14:59
Steam'den ücretsiz MMORPG yayımlamanın bir amacı var gibi
Ünlü oyun stüdyosu Valve'ın şu an ne işler peşinde koşturduğunu kimse bilmiyor, ancak tahminler yürütülebiliyor. Şimdi ki konumuzun da Valve'dan gelen resmi bir açıklamaya dayandığını pek söyleyemeyiz.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Steam üzerinde 5 adet ücretsiz oynanabilen MMORPG oyunu yayımlanmıştı. Bunlar: Global Agenda, Champions Online, Alliance of Valiant Arms, Spiral Knights ve Forsaken Worlds. Peki bir anda neden Steam'de böyle bir uygulamaya gidildi? Söylenene göre burada Valve'ın amacı, Steam'deki F2P oyuncu potansiyelini görebilmek. Peki neden?

DotA 2, F2P mi olacak? Valve'ın yeni oyunu ne?
Yoksa Valve, artık F2P oyun modelini de mi benimsemek istiyordu? Cevap, evet! Valve'dan Doug Lombardi, Steam üzerinden oynanabilecek yeni bir F2P oyun üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Ancak bu oyunun ne olacağına dair çeşitli söylentiler var. Belki Team Fortress2 ve Counter-Strike'ın F2P modeli, belki de yeni hazırlanan DotA 2'nin ta kendisi.

Valve, ağustos ayında Almanya'da düzenlenecek olan Gamescom fuarına katılacağını doğrulamıştı. Muhtemelen bu yeni proje de, bu fuarda ilk kez görücüye çıkacaktır. Half-Life 3 mü? Yok yok, biz ona dair resmi bir haber için en az 1 yıl ümidimizi kestik!

Yorumlar 24
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 12:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
DotA 2, F2P mi olacak? Valve'ın yeni oyunu ne?
İlginizi Çekebilir