Dota 2, The International turnuvası iptal edildi

Berat Darıcı 4.05.2020 - 10:40
2011 yılından beri her yıl gerçekleştirilen Dota 2 The International turnuvası iptal edildi. Turnuvanın ne zaman gerçekleşeceği ise belli değil.

Dünyadaki en büyük eSpor olaylarından biri olan Dota 2'nin The International turnuvası Valve'ın yaptığı açıklama ile iptal edildi. Turnuvanın 2021 yılına kadar sarkabileceği söyleniyor.

Koronavirüs pandemisi yüzünden süresiz olarak ertelenen turnuvanın normalde bu Ağustos ayında yapılması planlanıyordu. Stockholm'da bulunan Ericsson Globe arenasında gerçekleşmesi planlanan turnuva artık zaman konusunda bilinmezliğe düşmüş durumda. Valve kesin bir tarihi ne zaman açıklayacağını bilmiyor.

Valve yaptığı açıklamada " Turnuva için çeşitli tarih olasılıklarını araştırmaktayız, ancak etkinliğin 2021'de gerçekleşmesi yüksek ihtimal gibi gözüküyor." dedi. "Dota topluluğundaki herkesin mümkün olduğunca güvenli kalmasını istiyoruz. The International turnuvasının tadını çıkarmak için herkesi bir araya getirecek daha uygun bir zaman için bekliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı. Duyurunun tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

Dota 2, The International turnuvası iptal edildi

Dota 2 The International, 2011 yılından beri her yıl gerçekleşiyordu

2011 yılından bu yana her yıl düzenlenen International turnuvası, sadece dünyadaki en popüler rekabetçi oyun etkinliklerinden biri değil, aynı zamanda en karlı olanı konumunda. Dota 2, Steam üzerinden ücretsiz bir şekilde oynanabiliyor. Oyun strateji, moba oyunu. Warcraft 3 içerisinde bir mod olarak hayat bulan oyun ilk olarak "Dota" ismiyle yaygınlaştı. Daha sonra Valve bu haritayı oyun haline getirdi ve haritanın yaratıcılarını kendi ekibine kattı. Dünyanın en çok oynanan diğer moba oyunu League of Legends'da Dota'dan esinlenilerek yapılan bir oyundur.

Oyun başlarda, ilk harita olan Dota ile büyük oranda benzerlik gösteriyordu. Fakat zaman içerisinde birbirlerinden oldukça ayrıldılar. Günümüzde hâlâ Dota 2 yerine Dota haritasını tercih eden bir oyuncu topluluğu varlığını sürdürmekte. Source 2 oyun motoru ile yapılan Dota 2'nin açılımı Defense of the Ancients'dır.

Türkçe dil desteğine sahip olan Dota 2, Steam'de en popüler iki oyundan bir tanesi konumunda. Oyunun eSpor maçları bir dönem her iki rakip takım karşılıklı olarak birbirlerini görecek şekilde yapılıyordu. Cam bir oda içerisinde bulunan oyuncular anlık olarak birbirlerini görebiliyor ve birbirlerini kızdırıp tepkiler verebiliyordu. Oldukça eğlenceli anlara şahit olunduğunu söyleyebilirim. 5 kişilik takımlar ile oynanan oyunda 2 farklı takım oluyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 19:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dota 2, The International turnuvası iptal edildi
İlginizi Çekebilir