Dövmeciler oyun firmalarına savaş açtı

Ersin Kılıç 2.02.2016 - 11:03
Davalar havada uçuşuyor
Şu sıralar oyun firmalarının davaları bir hayli gündemde. Oyunculardan firmalara açılan davalar, firmaların birbirine açtıkları davalar derken ortalık iyice karışmaya başladı. Bugün ortaya çıkan yeni bir haber ise bu dava haberlerine yeni bir boyut katıyor.

Dövmeciler oyun firmalarına savaş açtı
2K Games'in başı şu sıralar oyunlarında kullandıkları dövmeler ile belada gözüküyor. Ve daha önce buna benzer birçok olay da oyun sektöründe yaşanmış. 2012 yılında bir dövmeci UFC oyunlarında kullanılan dövme tasarımları için THQ'ya dava açmış. Bir yıl sonra ise NFL oyuncusu Ricky Williams dövmeleri sebebiyle EA Games'e dava açılmış.

Bu sefer dövmeler ile başı belada olan firma ise az önce de söylediğim gibi 2K Games oldu. ESPN Sports'un raporlarına göre daha önce LeBron James ve Kobe Bryant dahil olmak üzere birçok oyuncunun dövmelerine imza atan Solid Oak Sketches firması, 2K oyunlarında izinsiz kullanılan dövme tasarımları için firmaya dava açmış durumda. Gene gelen raporlara göre Solid Oak, dövmelerin kullanımı için 2K'ya 1.1 milyon dolarlık bir teklif götürmüş ama olumlu yanıt gelmeyince firmaya dava açmış.

Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 03:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.02.2016 07:07
bekleyin lan bi kanal bulup ben de bir dava açacam buldum merlinin kazanı lan merlin benim dedemin dedesinin adı telif verin lan hade bakem
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.02.2016 00:47
Bencede bu iş yaş. Dövme estetik bir unsurdur. Şeklin patentini alıp, bu dövme şeklini bir tek ben yapabilirim, başkasına yaptırtmam diyebiliyor musun? Hayır. Adamın kaşına lazer yapan, burnuna estetik yapanda telif istesin o zaman. Olmaz, estetiğini yaptın bitti. Artık o karakterin bir parçası.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.02.2016 00:36
O dövmeyi yaptıran kişi zaten bir bedel ödeyerek satın almış olmuyor mu o tasarım artık sporcuya ait bir şey sonuçta o zaman kuaförlerde para alsın firmalardan yetmez o stadın koltuklarını tasarlayan adamada para verilmeli eee adamın tasarımı sonuçta
Kalan Karakter: 300 Gönder
Sickk_Blaze4u
Sickk_Blaze4u 2.02.2016 21:07
Yani şimdi Kobe Bryant bi filmde oynasa kolundaki dövmelerin tam olarak gözüktüğü bir sahne olsa filmde, filmin yapımcısı kobe bryant'ın dövmecisine de mi para ödemek zorunda? hmmmm.
Kalan Karakter: 300 Gönder
carlito08
carlito08 2.02.2016 21:01
Yok artık... Saçmalamışlar resmen.O zaman bir ünlüyü oyunda kullandığımız zaman o ünlünün burnunu düzelten, yüzünü geren, yağlarını alan doktorlara, üstündeki elbiseyi yapan firmaya falan da para ödeyelim. annesine de ödeyelim, ünlüyü doğuran da o neticede, telif hakkına girer... tövbe tövbe.
hukuken tartışmalı bir konu olabilir mi? Olabilir. Dövmeyi tescillemiş falan olsalar hadi diyeceğim ki o kişinin tescillediği bir tasarımın oyunda kullanılması olur falan ama yok yahu, dövmeyi üstünde bulunduran adamdan izin aldıysan gerisine kim ne karışır? burun gibi, saç gibi bir şey o artık.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dövmeciler oyun firmalarına savaş açtı
İlginizi Çekebilir