Dr. Strange LGBTQ yüzünden yasaklandı

Murathan Özlü 23.04.2022 - 16:40
Dr. Strange LGBTQ karakter yüzünden Suudi Arabistan'da yasaklandı, Suudi Arabistan Marvel's Eternals'ı da bu yüzden yasaklamıştı.

Dr. Strange LGBTQ yüzünden Suudi Arabistan'da yasaklandı, filmin Kuveyt'te de aynı sebepten ötürü yasaklanabileceği ifade ediliyor.  Hollywood Reporter'ın Orta Doğu ajanslarına dayandırdığı habere göre yasağın sebebi,  Xochitl Gomez'in canlandırdığı America Chavez karakterin gay olması. Homoseksüellik içeren filmler Arap yarımadasında pek şans bulamıyor. Marvel's Eternals ve West Side Story'de benzer sıkıntılar ile karşılaşmıştı.

Dr. Strange LGBTQ yüzünden Suudi Arabistan ve Kuveyt'de yasaklandı

Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'da filmin bilet satışlarının durdurulduğu ifade ediliyor. Birleşik Arap Emirliklerinin ise şimdilik bilet satışını durdurmadığı belirtiliyor. Marvel's Eternals, erkek evliliği ve Marvel Sinematik Evreni'nin ilk eşcinsel süper kahramanı Phastos'u barındırması sebebiyle yine Suudi Arabistan'da yasaklanmıştı.

Dr. Strange LGBTQ yüzünden yasaklandı
Benzer bir karar daha önce de Steven Spielberg'ün West Side Story filmi için alınmıştı. Eşcinsel aktris Iris Menas'ın canlandırdığı Anybodys karakteri sebebiyle film Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Umman ve Birleşik Arap Emirliklerinde yasaklanmıştı.

6 Mayıs 2022'de vizyona girecek olan Doctor Strange In the Multiverse of Madness filmi hem Marvel Sinematik Evreni'nin en kısa ama aynı zamanda en şaşırtıcı filmi olacağı iddialarıyla gündemden düşmüyor.

Yorumlar 21
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 06:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2022 19:34
Bilinçli şekilde filmlerde eşcinsellik pompalanıyor. Bundan memnun değilim, çoluk çocuk izlediği oluyor. İyi karar vermişler, umarım azalarak biter bu akım. Bende filmlerde bu tarz içerikler görmek istemiyorum.
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2022 10:10
İnsanlar çok acayipler. Kendi yaşam tarzlarına ya da inançlarına bir müdahale olunca tepki gösteriyorlar. Ama başkalarınınkinin yasaklanmasını çok rahat savunabiliyorlar. Ama doğru ya sizinki tek "doğru" olan yaşam tarzıydı pardon. Not: Eşcinsel değilim, ama empati kurabiliyorum.
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2022 14:13
Ben izlediği filmden etkilenip balkondan atlayan çocuk dahi gördüm. O yüzden bilip bilmeden burada sallama ve de kendi çarpıklığını filmler üzerinden aklamaya çalışma burada.
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2022 09:18
Ben hiç görmedim izlediği filmde eşcinsellik görüp te eş cinsel olan kişi. Anca senin gibiler böyle çıkıp ortalığı velveleye veriyor.
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2022 21:49
Netflixte abone kaybetmeye devam ediyor bununda büyük önemi var. Ya dünyada lgbtyim diyen kişiler %2-3 ama netflix her dizisine bunlardan koyarak sanki dünyanın tamamı bu haldeymiş gibi havalarda olması cidden rahatsız ediyor çoğu kişiyi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2022 08:29
oh iyi olmuş belden aşşa konularınızı gidin ona uygun olan p*rno filimlerine koyun, anakımcı yapımcılar sizi... umarım bu tepkiler çoğalırda bu tip cinsel duyarlar azalır gına geldi çünkü en sevdiğim yemeği bile her izlediğim filmde görsem eminimki ondanda gına gelirdi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2022 07:53
Arabistan mı yani burada mı? Ah be oysa ki gitmeyi çok istiyordum bu filme. Devletimi kınıyorum. Neyse aman dinden çıkmış bu derler asarlar aman.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2022 22:29
Lgbt tamam da Q yeni mi geldi. Q nedir aga? + değil miydi bu? Q da mı geldi. Yakında diğer harfler yasaklanmalı diye karşımıza da çıkarlar. Q gitmiş ya. A ve Q nun Q su gitmiş iyi mi. Yazıklar olsun daha da gelmem oraya A.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2022 20:16
Iyi yapmislar LGBTQ bilmeyenler icin soyleyim Politik yani siyasi bir durustur. Amerika'nin kendi siyasetini tum medya uzerinden dunya'ya dayatmasindan bikkinlik geldi. Hayir neden buna eglencimizi alet ediyorsun. Umarim diger ulkelerden de devami gelir
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dr. Strange LGBTQ yüzünden yasaklandı
İlginizi Çekebilir