Nintendo Switch 2 için geliştirilen Drag x Drive, basketbolu tekerlekli sandalye sporuyla birleştiren farklı bir deneyim sunuyor. Oyuncular, her iki Joy-Con 2 kontrolcüsünü ileri-geri hareket ettirerek tekerlekli sandalyeyi sürüyor ve bir kontrolcüyü kaldırarak topu potaya atmaya çalışıyor. Bu hafta sonu yapılacak Global Jam demosu, oyunun çıkış öncesi ilk kez geniş kitlelerce denenmesine fırsat tanıyacak.
Drag x Drive demosu 9–10 Ağustos tarihlerinde üç oturum hâlinde oynanabilecek. Her oturum dört saat sürecek:
Oyunda oyuncular, kendilerine özgü kontrol sistemiyle sahada yer alıyor. Bu sistem, fiziksel hareketleri doğrudan oyuna yansıtacak şekilde tasarlanmış durumda. Böylece hem refleksler hem de takım koordinasyonu başarı için kritik hâle geliyor. Demo sürecinde bu mekaniklerin nasıl hissedileceği ve ne kadar akıcı çalışacağı, merak edilen konuların başında geliyor.
Drag x Drive’ın dikkat çeken bir diğer yönü ise takım içi uyum gerektiren maç dinamikleri. Oyun, bireysel performans kadar oyuncuların birbirine uyum sağlamasını da önemsiyor. Demo sürecinde, bu uyumun ne kadar kolay yakalanabileceği ve oyuncuların birbirine nasıl destek olacağı ortaya çıkacak.
Tam sürüm çıkışının 14 Ağustos’ta yapılması planlanan Drag x Drive, yaz sezonunun en konuşulan spor temalı oyun adaylarından biri olmaya şimdiden aday. Demo sürecinden sonra oyunun nihai versiyonunda hangi ek özelliklerin yer alacağı ise oyuncuların merakla beklediği sorulardan biri olarak öne çıkıyor.