Dragon Age 2'ye sahte yorum şoku!

Murat Halilbeyoğlu 15.03.2011 - 11:35
BioWare'den ikinci büyük hata!
EA ve Bioware'in gündem oluşturan oyunu Dragon Age 2'nin şu sıralar neler çektiğini hepimiz biliyoruz her ne kadar incelemelerde yüksek puanlar alsa da oyuncular tarafından aşırı derecede eleştirilen oyun hakkında inanılmaz haberler de gelmeye başladı.

İlk başta oyunun bestecisinden “EA BW'yi çok zorladı ve sıkıştırdı dolayısı ile bu oyun BW'nin en aceleye gelen oyunu oldu” itirafı gelmişti, daha sonra firmayı sert bir dille eleştiren bir forum kullanıcısını, EA hesabını kapatacak kadar cezalandırdı. Ancak şimdiki kadar şok edici bir haber henüz daha gerçekleşmemiştir sanırız.

Dragon Age 2'ye sahte yorum şoku!
Her iki firma da yeni oyunu olabildiğince spot ışıkları altında tutmak için mantıklı olarak çeşitli yöntemler denediler fakat başvurulan son yöntem birazcık işin ucunu kaçırmaya yöneltmiş belli ki. O da ne mi? Bir BioWare çalışanının Metacritic'te oyuna iyi bir puan vermesi.

Reddit kullanıcısı GatoFiasco Dagon Age 2 incelemeleri arasında dolaşırken gözüne ilginç bir şey takıldı; Avanost adlı kullanıcının yaptığı yorum, yorumdan daha çok bir reklama benziyordu. Siteden kaldırılan yazının bir bölümü şu şekildeydi:

"Bu oyunun yoğunluğu ve savaş sistemi başka bir oyunda yok! Gerçek anlamda sürükleyici ve eğlence konusunda epik seviyede. Bu oyun hakkında herhangi bir negatif görüşünüz varsa bu tamamen kişisel tercihlerinizin abartılmasından dolayıdır. Çünkü bu oyun kusursuzca hazırlanmış ve sonsuz bir eğlence sunuyor."

Bu yazılanlar haricinde işin ikinci bir ilginç yanı ise Avanost adlı kullanıcının sadece tek bir oyuna görüş belirtmesiydi; Dragon Age II. Olayın dibine inmek isteyen GatoFiasco, kullanıcıyı bulmak için Google'a başvurup uzunca bir araştırma yaptıktan sonra kullanıcının esasen bir BioWare'de mühendis olduğunu öğrendi.

Her ne kadar internette rüzgar gibi yayılsa da firma yazıyı direk geri çekti, ancak elbette bildiğiniz gibi bu tarz şeyler bu koca ağ haznesinde bir saniye bile kalsa tüm dünyanın eninde sonunda öğrenmesine yetecektir.
Yorumlar 27
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dragon Age 2'ye sahte yorum şoku!
İlginizi Çekebilir