1/2

Dragon Age Origins

Yavuz Yüce 31.01.2013 - 15:44
Ferelden'in çocoukları, zaman sizin zamanınız!
Atmosfer: 90
Ses ve Müzik: 90
Grafik: 85
Genel: 90

Çok ama çok uzun zaman önce, isimlerini kendimiz vereceğimiz bir cüce, bir insan ve bir de elf varmış. Dragon Age (Ejderha Çağı) adlı oyuna işte böyle başlıyoruz. Karanlık bir çağda, müttefik ve düşman ayrımında zorluklar yaşayacağımız, entrikaların birbirini kovalayacağı, neyin ne olduğunu anlamaya çalıştığımız gerçekçi bir dünyada başlıyoruz oyuna. Elbette karakter yaratma ekranı karşılıyor bizi öncelikle.

Dragon Age Origins
Karakter yaratma ekranında bize üç farklı ırk seçeneği sunulmakta. Karakterimizin ırkını belirledikten sonra büyücü, savaşçı ve hırsız olmak üzere her ırkın kendine özgü niteliklerini içerisinde barındıran üç alternatiften birini seçebiliyoruz. Bu da bize tercih ettiğimiz ırkın hikayesine göre oyuna üç farklı hikayeyle başlayabilme olanağı veriyor. Karakterimizin içerisinde bulunduğu hikayeyi öğrendikten sonra üç farklı hikayenin tek bir noktada kesiştiğinin farkına varıyoruz. Ancak bu durum oyunu can sıkıcı bir hale getirmiyor. Aksine, farklı özellikte yaratılabilecek karakterler, oyunu tekrar tekrar oynamaya teşvik ediyor.

Dragon Age’i bize yeniden oynattırabilecek özelliklerden bir diğeri interaktif diyaloglar ve diyalog seçenekleri. Oyunda karakterlerle iletişime oldukça önem verilmiş. Bu, hem kendi gurubumuz için geçerli hem de oyun içerisinde yer alan NPC’ler için. Zira yanlış bir kelime bize bir göreve, bir eşyaya hatta grubumuza dahil edebileceğimiz karakterlerden birine mal olabiliyor. Vereceğimiz kararların bizi biz yaptığı Dragon Age’de diyalogların oyunun gidişatını etkileyeceğini ayrıca belirtmeye gerek yoktur sanırım. Böyle olunca da diyalogları takip etmek zorunluluk haline geliyor.