1/2

Yılın en dikkat çeken dövüş oyunu Dragon Ball FighterZ incelemesi

Hakan Hervenik 8.02.2018 - 18:00
Yılın en merak edilen dövüş oyununu inceledik.
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
Dragon Ball FighterZ
  • Yapımcı - Yayıncı Arc System Works - Bandai Namco
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Dövüş
  • Web Sitesi
Merlin Puanı 86
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%5
Artılar - Harika grafikler
- Basit ve eğlenceli oynanış
- Birbirinden farklı oyun modları
Eksiler - Karakterlerin oynanış olarak birbirine benzemesi
- Çevrimiçi modlardaki bekleme süresi

Dragon Ball animesinin bütün epik sahnelerinin bir yerde toplandığını düşünün. Dragon Ball FighterZ bu anların hepsini kendi istediğiniz gibi yapmanıza izin veriyor. Sevilen animenin bir çok oyunu olmasına rağmen, Xenoverse'den bile daha çok ses getiren Dragon Ball Fighter Z, kesinlikle bu yılın en dikkat çeken dövüş oyunu oldu. Sadece serinin hayranlarını değil, bütün dövüş oyunları severlerin dikkatini çeken Dragon Ball FighterZ'yi biz de inceledik.

Dragon Ball FighterZ

Öncelik oyunun içeriklerinden bahsedelim. Xenoverse serisinin oyunlarını oynayanların bileceği gibi, Dragon Ball oyunlarında sosyal bir mekan yer almakta. Social Hub dediğimiz bu mekan, Destiny 2 ve Call of Duty: WWII'de olduğu gibi oyuncuların birbirleri ile etkileşime geçebildiği bir yer. Burada oyundaki karakterlerin mini versiyonları ile farklı NPC'ler arasında gezebiliyoruz. Bu NPC'lerde mağaza, arcade modu, eğitim ve çevrimiçi dövüş gibi modlar mevcut. Burada diğer oyuncularla etkileşime geçebilir oyunun size verdiği stickerları kullanabilirsiniz.

Dragon Ball FighterZ

Sosyal ortamda katılabileceğiniz bir sürü etkinlik mevcut. Antrenman yapabilir, normal dövüşlere katılabilir, diğer oyuncularla dereceli maçlar yapabilir ve benim de kişisel favorim olan arenaya katılabilirsiniz. Arena, sosyal mekanın tam ortasında bulunan bir alan. Buraya giriş yapan oyuncular, etraftaki oyuncuların katılımı ile kendi turnuvalarını oluşturabilir, birbirleri ile kozlarını paylaşabilirler. Kısacası, Dragon Ball FighterZ oynadığınız sürede zamanınızın çoğunu burada geçireceksiniz.

Dragon Ball FighterZ hikayesi

Dragon Ball FighterZ'de hikaye modu da yer almakta. Android 16'nın hayatta oldu alternatif bir zaman çizelgesinde geçen bu hikaye, oyuncuyu oyuna hazırlarken, bir yandan da başarılı bir hikaye anlatımı sunuyor. Bölüm bölüm sunulan hikaye, birbiri ile bağlantılı haritalarda geçmekte. Önümüze sunulan parça parça haritalarda bize verilen Turn hakkı ile farklı rakipler ile karşılaşabilir, veya direkt olarak bölüm sonu canavarına geçiş yapabilirsiniz. Görev haritasını tamamlamamızın hemen ardından ortaya çıkan kısa sinematiklerden sonra başka bir haritaya geçiş yapıp yolumuza devam ediyoruz. Hemen şunu da belirtelim ki Dragon BaLL FighterZ'nin hikaye modunu oynamak için herhangi bir Dragon Ball oyununu oynamış olmanız veya animeyi izlemiş olmanız gerekmiyor. Zaten bu oyunun hikaye modu genel olarak sizi karakterleri öğrenmeye zorlayan bir mod. Bitirdikten hemen sonra Çevrimiçi dövüşlere hazırsınız demektir.

Dragon Ball FighterZ

Oyunun sahip olduğu hikayede oynadığınız kişi kendiniz. Gerçekten kendiniz. Hikayede Goku'nun bedenini biz kontrol ediyoruz. Yani kahraman biziz. Oyunun bu yaklaşımı da gerçekten tebrik edeilmeye değer. Animenin sahip olduğu ikonik sahneleri içeren easter eggler ve bir çok ikonik karakteri sürpriz bir şekilde karşımıza çıkaran hikaye modunda bir hayli eğleneceksiniz.