1/2

Dragon Ball: Xenoverse 2

Hürcan Köse 6.12.2016 - 09:44
Zamanın muhafızları geri döndü!
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
Dragon Ball: Xenoverse 2
Merlin Puanı 75
35 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%65
Artılar Başarılı optimizasyon. Detaylı karakter özelleştirmeleri. Kendine has hikayesi
Eksiler Seriyle yeni tanışanlar yabancılık çekebilir. Kendini tekrar eden yan görevler
5 Şubat 2015’te çıkan Dragon Ball Xenoverse, birçok Dragon Ball severi kendisine çekmişti. Dragon Ball Z hikayesini yepyeni bir konu ile ele alan Xenoverse, bizlere kendi karakterimizi yaratma imkanını da sunmakla kalmıyor, bu karakterimizi istediğimiz gibi özelleştirmemizi de sağlıyordu. İstiyorsanız karakterinizi bir Saiyan, Majin, Namek’li, Frieza Irkı veya İnsan yapabiliyor, bu ırklara uygun kostümlerle giydirebiliyor ve istediğimiz saldırıları da öğrenebiliyorduk.

Xenoverse hikaye olarak, zamanda yolculuk yapan Trunks’ın 7 Dragon Ball’u kullanarak kendisine zamanda düzeni sağlamak için bir partner dilemesi ile başlıyordu. Zamanın Kai’si olarak isimlendirilen varlığın yaveri olan Trunks, serinin hikayesinde oluşan düzensizliğin sebebini araştırıp bu sorunları ortadan kaldırarak zamanın doğru bir şekilde işlemesi için ‘Zaman polisi’ diyebileceğimiz bir ünvana sahipti. Raditz’in dünyaya indiği andan, "Yok Oluş Tanrısı" Beerus’a kadar bir hikayeyi kapsayan Xenoverse, iblis diyarını yeniden diriltmek isteyen Towa isimli büyücünün zamanın akışını bozması ve Trunks’ın da Dragon Ball’ları kullanarak bir partner istemesiyle başlıyordu. Bu noktada, oyuncular kendilerini istediği gibi yaratabiliyor, şekillendirip, özelleştirebiliyordu da. Peki Xenoverse 2 oyunculara neler sunuyor?

Dragon Ball: Xenoverse 2
Xenoverse 1’deki olayların sonrasını konu alan Xenoverse 2’de, bizleri zamanı korumak için bir şehir inşa etmiş olan Trunks karşılıyor. Conton Şehri olarak adlandırılan bu diyarda birçok ırktan olan zaman polisleri eğitim görmekle birlikte, farklı görevlere çıkarak zamanın akışını da korumakla görevlidirler. İlk oyundaki karakterimizin Towa’yı durdurması ile birlikte biraz daha rahatlayan Zaman Kai’si ve Trunks, okulun en başarılı öğrencisi olan ‘yeni karakterimizi’ yanlarına alarak ilk ciddi görevine göndermek isterler. Bu noktada isterseniz karakteriniz bir saiyan olsun, ister bir Majin olsun hiç fark etmiyor, kendinizi Raditz’in bizimkilere saldırdığı zamanda buluyorsunuz.

Hikaye her ne kadar kendisini tekrar ediyormuş gibi görünse de, Towa Dragon Ball Z serisinin farklı karakterlerini kendi tarafına alarak, çok daha tehlikeli bir duruma da gelmiş. Dragon Ball Z filmlerinden tanıdığımız Turles ve Lord Slug gibi karakterleri yanına alan Towa, yaveri Mira ile zamanı bozmaya ve İblis Diyarını diriltmeye çalışırken, olayların en başına giderek Goku’nun babası Bardock’u dahi köleleştirip yanlarına almıştır. Bu olaylar sonucunda zamanda büyük bir kaymaya ve kaosa sebep olan Towa ve Mirai, Trunks ve partnerinin dikkatini çeker ve olaylar da bu şekilde gelişir.

Dragon Ball: Xenoverse 2
Xenoverse’in ilk oyununu oynadıysanız ve hala kayıt dosyanız duruyorsa, o karakterinizi Xenoverse 2’ye aktararak yeni karakterinize ekipman ve yetenek kazandırabiliyorken, Xenoverse 1’deki karakterinizi de size destek olurken görebiliyorsunuz. Hikayeyi tekrardan Saiyan saldırısından başlatan Xenoverse 2, bu sefer sadece Yok Oluş Tanrısı Beerus ile kalmıyor, Gelecekte Android’lerle savaşan Gohan’a kadar bizleri birçok alternatif zamana da götürüyor. Bu tür hikayelerde Budokai Tenkaichi’de karşımıza çıkan ‘ya şöyle olsaydı, hikaye nasıl ilerlerdi’ tarzında görevlere bir hayli benziyor, ancak serinin önceki oyunlarına oranla çok daha özenle yapılmış ve de detaylı. Öte yandan birçok kaliteli ara sahneye sahip olan Xenoverse 2, seriye yabancı olan kişiler için de hikayeyi anlamalarında yardımcı olabiliyor.

Dragon Ball: Xenoverse 2
Bizlere yeniden Saiyan, İnsan, Namek’li, Majin ve Frieza Irkı ile oynama imkanını sunan Xenoverse 2, bu ırklara ayrı ayrı farklı özellikler vererek oynanışı da derinleştirmeyi başarmış. Hatta ırka dayalı olarak özellik vermekle sınırlı kalmamış, ırkların cinsiyetlerine de yatkın olabileceği dövüş tarzını da içerik olarak oyuna eklemiş. Örneğin Saiyan erkekleri yakın dövüşe daha yatkın olup, temel saldırı güçlerinden yararlanabiliyorken, Majin ırkının kadınları da çok daha hızlı bir şekilde hareket edebiliyor ve enerji toplayabiliyor ama bunları yaparken de savunmasında açık verebiliyorlar. Elbette, siz yine de karakterlerin bu yatkınlıklarına dikkat etmeyip istediğiniz türde bir karakter yaratıp, seviye atlarken de dilediğiniz şekilde karakterinizi özelleştirebilirsiniz, ama ırk ve cinsiyetlerin yatkınlıklarına dikkat ederseniz karakterinizin performansından tamamen yararlanabiliyorsunuz. Ayrıca, her bir karaktere ayrı birer ‘özel gelişim’ tanıyan Xenoverse 2, Saiyan ırkının Süper Saiyan 3 olmasına olanak verirken, İnsanların aynı Dragon Ball Goku’nun kullandığı Nimbus’u sürmesine izin veriyor. Namek’liler boyutlarını büyütüp döv olabiliyorken, Frieza Irk’ı altın formuna erişebiliyor, Majin ırkı ise saf hallerine ulaşabiliyorlar.