1/2

Dragon Ball: Xenoverse

Emre Günen 27.03.2015 - 11:33
Ejderha topları ile şaka olmaz!
Platformlar PlayStation 3, XBox 360, PlayStation 4, XBox One
Dragon Ball: Xenoverse
  • Yapımcı - Yayıncı Namco BANDAI Games - Namco BANDAI Games
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Aksiyon,Dövüş
Merlin Puanı 70
Artılar Dragon Ball evrenine başarıyla uygulanmış açık dünya teması. Anime türüne uygun rengarenk tasarımlar. Serinin önemli karakterleri ile yan yana dövüşme imkanı.
Eksiler Sadece animeye düşkün oyunculara hitap ediyor. Dövüş sahnelerindeki kamera açıları kontrolleri zorlaştırabiliyor.
Uzun soluklu bir manganın oyunlaştırılması hayli zahmetli bir iş. Özellikle dünya üzerinde milyonlarca seveni olan serinin içinden alınmış belli bir kısmı oyun içine sığdırmak hiç de kolay değil. O yüzden olsa gerek, yıllar boyu düzenli olarak karşımıza çıkan Dragon Ball oyunları da genellikle aynı tip oyun şekilleri ve hemen hemen aynı senaryo yapıları ile karşılaşmıştık. Ta ki Dragon Ball: Xenoverse ortaya çıkana kadar. Yapımcılar, yılların Dragon Ball birikimini, kendine has dövüş sistemini ve alışılmış MMO elementlerini bir araya getirmiş ve aynı potada eritmeye gayret göstermiş. Peki başarılı olabilmişler mi? Orası biraz tartışmalı.

Senin ağzını burnunu dökerim!

Gökten zembille inen hikayesi ile Dragon Ball: Xenoverse, konuşarak değil, sadece dövüşerek uzlaşan karakterlerle karşılıyor bizi. Daha ne olduğunu anlamadan, rakiplerimize ağız burun girişmeye başlıyoruz. Yerdeki diğer canlıların işlerine mani olmamak için, dövüşlerimizi havada süzülerek yapıyor, üç farklı rakibe bir güzel ayar verip asıl oyuna giriş yapıyoruz. Serinin müdavimleri işte tam burada küçük çaplı bir şok geçirebilir. Çünkü önceki Dragon Ball oyunlarında olmayan bir sahneyle karşılaşıyor ve açık dünya temalı bir oynanışa geçiş yapıyoruz.

Önceki Dragon Ball oyunlarını denemiş olanların en büyük şikayetlerinden biri, benzer senaryo yapıları ile karşılaşmamızdı. Bu sefer ise, kendi karakterimizi oluşturmaya imkan verilerek önemli bir yeniliğe imza atılmış. Beş farklı sınıftan birini seçtikten sonra dövüş maceramıza başlayabiliyoruz. Tahmin edeceğiniz üzere, her bir sınıfın kendine has artıları ve eksileri var. Biz de oynayış tarzımıza göre bu artı eksileri iyice süzüp belli bir karakter üzerinde yoğunlaşmaya gayret ediyoruz.

Dragon Ball: Xenoverse

Sevimli olduğum kadar ölümcülüm de…


Dragon Ball: Xenoverse evrenine giriş yaptıktan sonra, son derece kaliteli ve gerçek anime hissi uyandıran ara sahnelerle karşılaşıyoruz. Videolar, anime sevenleri iyice havaya soktuktan sonra bu tarzı hiç bırakmıyor ve oyun içi grafiklerde de aynı anime hissini kullanmaya devam ediyor. Zaten oyunun hemen her anında, rengarenk tasarımlarla karşılaştığınızdan, çizgi film havası hiç eksik olmuyor.