1/3

Dragon's Dogma (Capcom - Captivate 12)

Hasan Uğur Nayır 10.04.2012 - 18:03
Capcom'dan yeni bir klasik
Captivate’den haberler sadece birkaç oyunla sınırlı değil. Genel Yayın Koordinatörümüz Murat Oktay; Resident Evil 6, Lost Planet 3, Devil May Cry dışında Capcom’un başka beklenen bir oyunu olan Dragon’s Dogma’yı da görme, hatta deneme şansına sahip oldu. Uzun bir zamandır geliştirme aşamasında olan oyun, bu senenin en çok merak edilen isimlerinden biri. Aslında hakkında birçok spekülasyon bile döndü, hatta Dark Souls ile Skyrim’e ciddi bir rakip olacağını iddia edenler de var.

Bir ejderha saldırısı ile macera başlıyor

Bilmeyenler için yapımın konusundan kısaca bahsedelim. Casadeis isimli balıkçı köyü, bir ejderha tarafından baskına uğrar. Baskında ejderha, kontrol edeceğimiz karakterimize seçilmiş kişi olduğunu söyler, kalbini çıkarır ve onu öldürür. Ancak sonrasında bilinmeyen güçler tarafından karakterimiz, aydınlanmış kişi olarak tekrar hayata döner. Bundan sonra kahramanımızın amacı kalbini çalıp, ölümüne sebep olan ejderhayı bulmak ve onu öldürmektir. Standart RPG öğelerini içeren yapımda şu zamana kadar 9 farklı sınıf ortaya çıktı. Bunlar; Fighter, Warrior, Mystic Knight, Strider, Ranger, Assassin, Mage, Sorcerer ve Magic Archer. Her birinin kendine göre yetenekleri var.

Dragon’s Dogma’da videolarında ve ekran görüntülerinde de gördüğümüz efsanevi yaratıklar dikkat çekiyor. Ejderha dışında bunlar arasında, Griffon, Hydra, Chimera gibi mistik yaratıklar var. Oyunun oynadığımız bölümünde iskeletlerle ve ölmüş insanlardan dönüşen zombilerle savaştık. En sonunda ise Chimera ile karşılaştık. Yaratığın enerji barının altında 3 tane nokta yer alıyordu.