1/2

Dragon's Dogma: Dark Arisen

Mert Günhan 22.04.2013 - 21:10
Ve tekrar gelecekti, tekrar, tekrar...
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Dragon's Dogma: Dark Arisen
  • Yapımcı - Yayıncı Capcom - Capcom
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Role Playing Game
Merlin Puanı 82
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%75
Artılar Orijinal versiyonun üzerine çok güzel şeyler koyuyor, daha önce oynamamış kitle için bulunmaz bir nimet, Dark Souls''ın açtığı yoldan güzel bir dönüş
Eksiler Grafikler artık PlayStation 3''ün yaşını çok gösteriyor, savaş sistemi oyunun hızının altında kalabiliyor, dublaj kalitesi bazen düşebiliyor
Pekala arada bir gözümden kaçan çok ama çok iyi oyunlar olduğunu farkediyorum ve bunu fark ettiğim vakit gerçekten çok büyük bir iç çekişle beraber “keşke zamanlı oynasaydım diyorum.” Tabii bu noktada insan her zaman yepyeni eklentilerle, zorluk moduyla, yeni karakterler, yeni hikayelerle dolu bir “yeniden yapım” bulamayabiliyor. Bunu zamanında Dark Souls, PlayStation 3’ten sonra PC’ye “Prepare to Die” isimli yeni versiyonuyla çıkarak yapmıştı, Dragon’s Dogma ise bu bağlamda “Dark Arisen” şeklinde bizleri sevindirdi.

İyi bir oyunun ardında yatan fikirleri alıp bunu başka oyunların iyi işlediği temalarla birleştirmek bir editör olarak benim kitabımda yanlış bir şey değil, özellikle bunu muhteşem bir sunumla oldukça kaliteli bir şekilde yapıyorsa en ufak bir sorunum olamaz, bu sebeple Dark Arisen, gerçekten beni mutlu ediyor.

Dragon's Dogma: Dark Arisen
Dark Arisen bir indirilebilir içerik değil, orijinal oyunun tamamını içeriyor fakat ekstraları ve yeni maceraları ile birlikte geliyor, bu sebeple kendisinin oldukça lezzetli bir çipetpet olduğunu söylersem yalan olmaz. Yeni versiyonla birlikte gelen en önemli ekstra kesinlikle Gransys’in dışında konuşlanmış olan lanetli Bitterblack adası. Burası tamamen yüksek seviyeli oyuncular için tasarlanmış bir Çin işkencesi olduğu için, konsol RPG’lerin de zorluğu seven bünyeler oldukça tatmin olacaktır.

Tabii ilk Dragon’s Dogma’yı oynamadıysanız benim gibi, Dark Arisen size çok çok daha büyük bir tecrübe sunuyor. Menü değişimleri, genel oyun tecrübesinin iyileştirilmiş hali, karakter yaratım ekranında karşılaşacağınız zenginliklerin büyük bir kısmı orijinal versiyonunda bulunmamakta.

Dragon's Dogma: Dark Arisen
Dragon’s Dogma’nın en önemli özelliği ve diğer oyunlardan ayıran elementi kuşkusuz “Pawn” sistemi. Benim küçükken hep oyunlarda fantazisini kurduğum fakat eşi benzerini pek az oyunda gördüğüm bu sistem, aynı anda yanınızda üç adet karakterle birlikte macera yaşamanıza izin veriyor. Tabii ki bunun emsalleri mevcut fakat Dragon’s Dogma’da ki kadar zeki yapay zekalara sahip olduklarını söyleyemem.