1/2

Dragon's Dogma karakterleri

Murat Halilbeyoğlu 16.04.2012 - 22:55
Epik hikayenin zıt karakterleri
Julien
Julien resimde göründüğünün aksine saf, nazik, çekingen, tutkulu bir kişiliğe sahip. Kendisinin bilimsel bir düşünce yapısı bulunuyor. İlgisini çeken olaylara bütünüyle kendisini veriyor ve bazen kendi düşüncelerine dalarak tüm dünya ile iletişimini kesebiliyor.

Dragon's Dogma karakterleri
Julien’in oyundaki rolü henüz belli değil. Yine aynı şekilde ilişki durumu da öyle.

İyi bir ailede doğan Julien bir şövalye olarak yetişmiş ve bu şekilde hayatını sürdürmektedir. Bir aile geleneği olan şövalyelik ona babasından ve büyük babasından kalan bir yadigardır. Bir şövalye olarak iyilik ve doğruluk adına, düzeni korumak için hayatı boyunca çalışan Julien Gransys’e ulaştıklarında acı gerçekle yüzleşir. Buradaki yozlaşmış düzen ve kanun koruyucuların yaptığı pislikler onu esas görevi olan ejderhayı yok etmekten bile alı koyacak kadar yaralar.

Esas korkutucu tarafı ise bu karanlığın onu da yavaş yavaş içine çekmeye başlamasıdır. Julien bu macerası sırasında dünyayı olduğu gibi kendi ruhunu da kurtarmaya çalışacaktır.

Madeleine
Oyunda bir Trader olarak karşımıza çıkan Madeleine işi gereği paraya düşkün bir bayan. Hayatta sadece yanındaki hançere güvenen bu alımlı bayanın tek sevdiği ise ona para kazandıran kişiler.

Dragon's Dogma karakterleri
Aç gözlü ve kendisinden başkasını düşünmeyen Medeleine, sadece kendisine ve amacına kar getirecek bir durum olması durumundan aksiyon alır. Lakin kendisi sadakat konusunda fazla güvenilir değildir.

Gransys ‘deki ufak bir kilisede rahibeler tarafından yetiştirilen Medeleine bir yetim olarak burada yaşamıştır. İnancın ve saf iyiliğin temsilcisi olan bu rahibeler her ne kadar sağlıklı bir çocuk yetiştirmiş olsalar da maalesef kişilik olarak Medeleine rahibelere hiç benzememiş,  fakirlikten nefret eden ve bu yaşamadan kurtulmaya yemin eden birisi olup çıkmıştır. Her ne kadar rahibelere çok müteşekkir olsa da kendisi asla onlar gibi bir inanç gücüne sahip olmamıştır.