Dragon's Dogma oyuncu sayısı 6 yılın rekorunu kırdı

Alparslan Gürlek 20.06.2022 - 13:06
Dragon's Dogma oyuncu sayısı, devam oyunu haberleri ve indirimlerin ardından son 6 yılın rekorunu kırdı. Sevilen RPG serisi eski güzel günlerine geri dönüyor.

Serinin 2016'da piyasaya sürülen oyunu Dragon's Dogma: Dark Arisen, yeni oyun haberlerinin ve Steam platformundaki indirimin ardından geçtiğimiz hafta sonu son 6 yılın rekorunu kırdı.  Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde serinin merakla beklenen yeni oyunu duyurulmuştu. Bu duyurunun üzerine Steam platformundaki indirimleriyle birlikte sevilen RPG serisinin tekrar podyumda boy gösterdiğini söyleyebiliriz.

Dragon's Dogma oyuncu sayısı eski günlerine dönüyor

Son zamanlarda adından söz ettirmeye başlasa da uzun zamandır gündemde olmayan Dragon's Dogma serisi, yeni oyun duyurusuyla birlikte şahlanmış durumda. Tabi oyun duyurusuna müteakip olarak Steam platformunda yapılan indirimler de gösteriyor ki, seri eski güzel günlerine geri dönüyor. SteamDB üzerinde de görebileceğiniz gibi serinin 2013'te yayınlanan oyunu son 6 yılın en yüksek oyuncu sayısına ulaşmış durumda. 19 Haziran 2022 tarihiyle ulaştığı son 6 yılın en yüksek oyuncu sayısı 6,599 olarak karşımıza çıkıyor. 

Dragon's Dogma oyuncu sayısı 6 yılın rekorunu kırdı

Ayrıca oyun an itibariyle Steam üzerinde %84'lük güzel bir indirimle, 15,68 Türk Lirası fiyatıyla satılmakta. Oyuna son 30 gün içerisinde gelen 619 incelemenin ise %88'i olumlu yönde. Bugün nispeten eski bir oyun hissi yaratsa da, açık dünyasıyla ve RPG elementleriyle türün hayranlarının gönlünde ayrı bir yeri olduğunu söyleyebiliriz.

Serinin yeni oyunuyla ilgili henüz detaylı bir bilgiye sahip olmasak da, etkisinin eski oyunlarda görülmeye başladığı aşikar. Geçtiğimiz günlerde Capcom'un, Dragon's Dogma serisinin 10. yılı için yaptığı bir sunumda yönetmen Hideaki Itsuno, oyunla ilgili "Ekipteki herkes, beğeneceğinizi umduğumuz bir oyun yapmak için çok çalışıyor! Lütfen dört gözle bekleyin!" ifadelerini kullanmıştı. Anlaşılan o ki ilerleyen dönemde serinin yeni oyunundan yana daha fazla detay ile karşılacağız. Ancak şimdilik elimizde oyunun logosundan başka hiçbir detay yok desek yeridir.


Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 15:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.06.2022 11:17
tek oyun dragon's dogma, ne "seri"si?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dragon's Dogma oyuncu sayısı 6 yılın rekorunu kırdı
İlginizi Çekebilir