1/2

Dreamfall Chapters: The Longest Journey (İlk Bakış)

Mert Günhan 28.08.2013 - 18:00
Her rüya başka bir gerçekliktir
Dreamfall Chapters: The Longest Journey, belki de gelmiş geçmiş en “hissiyatlı” yapımlardan birisi olabilir, neden mi peki? Oyunlar ve hikayeleri, özellikle son dönemde hiç olmadığı kadar üzerinde durulan bir olgu. Buna önem veren firmalar, bu bağlamda gerçekten muhteşem işler çıkartıyorlar, Ragnar Tornquist’in bağımsız stüdyosu Red Thread Games ise, gerçekten işi iyi bilen insanların oluşturduğu, yukarıda bahsettiğim türde bir firma.

Ragnar Tørnquist’in ekibi,  çok yetenekli insanlardan oluşuyor, daha önce The Longest Journey ve Dreamfall: The Longest Journey üzerinde çalışan ve bu bağlamda hikayenin bir oyunun anahtarı olduğunun bilincinde insanlardan bahsediyorum, bu sebeple Dreamfall Chapters, benim gerçekten ilgimi çeken bir proje.

Dreamfall Chapters: The Longest Journey (İlk Bakış)
Kickstarter’ın nimetlerinden tam anlamıyla faydalanan yapım,1.5 milyon dolarlık bir bütçe ile geliyor, bu macera türünde bir oyun için gerçekten muhteşem bir meblağ, özellikle projenin başında Tornquist gibi bir adam olduğunu düşünürsek, kaynakların gerçekten iyi kullanılacağına dair inancım tam.

Dreamfall Chapters, ilginç bir deneme. Serinin önceki oyunlarında olduğu gibi hikayemiz Stark ve Arcadia isimli iki paralel dünyada geçiyor. Dreamfall’ın sonunda olanlardan sonra komaya giren Zoe Castillo, Stark’ı kurtarmıştır kurtarmasına fakat kendisini çok daha büyük bir sorunun içinde bulmuştur. Bedeni hastahanede yatarken bilinci “Storytime” isimli bir boyutta kısılı kalan Zoe, kurtulmak için rüyaları kontrol etmeli ve Arcadia’ya ulaşacağı uzun bir yolculuğa çıkmalıdır.

Şimdiye kadar oyunda iki adet karakter açıklandı, bunlardan birisi doğal olarak Zoe, hatta oyun Zoe ekseninde geçiyor fakat Kian Alvane isimli Arcadia’lı bir Azadi askerini ve henüz açıklanmamış yeni bir karakteri daha oynayacağız.

Dreamfall Chapters: The Longest Journey (İlk Bakış)
Chapters, oldukça alengirli hikayesiyle yeni oyunculara zorluk çıkartır mı peki? Bir devam oyunu olarak, bu sorundan müzdarip olma ihtimali yüksek olan Chapters, önceki oyunlarda olanları da bir şekilde oyunun içerisinde anlatacak. Oyuna başlamadan önce ufak bir özet geçecek olan oyun, bununla yeni oyuncuları da hikayeye dahil etmeyi amaçlıyor.

Peki ama hangi karakterler geri dönecek? Oyunu bilenlerin beklediği ve tekrar görmeyi iple çektiği onlarca karakter var, mesela The Longest Journey’in April’ı öldü mü? Bu oyunda April’ı seslendiren ses sanatçısı Sarah Hamilton’ın yer aldığını biliyoruz fakat rolünü bilmiyoruz, bu yüzden geri dönme ihtimalini hepten gözden çıkartmamak gerekir. Eski oyunlardan Crow, Blind Bob, Benrime Salmin, Roper Klacks, Abnaxus, Brian Westhouse, Emma de Vrijer, Reza Temiz ve Vagabond ise geri gelecek.