1/3

Driveclub

Hakan Bozdemir 19.08.2014 - 15:49
Gerçek yarışlar şimdi başlıyor
Sony’nin kendi konsollarına özel olarak üretmiş olduğu Gran Turismo serisi bir yana, PlayStation 4 için yeni bir seri ortaya çıkıyor gibi. İlk olarak şubat ayında duyurulmuş olan Driveclub, bir anda tüm oyuncuların gözdesi haline gelmeyi başardı. Gösterilen görseller, videolar ve verilen detaylar oyuncuları heyecanlandırmaya yetmişti. Gran Turismo serisi ile adeta gerçek araba kullanma hissine kavuşmuş olan oyuncular Driveclub ile birlikte takım olarak yarışmanın keyfini sürecekler.

Driveclub
Sony'nin aklından geçenler
Daha önce MotorStorm’u geliştirmiş olan Evolution Games sahip olduğu tecrübesi ile Driveclub’ı bizler için geliştiriyor. Driveclub’ı Forza Motorsport serisine değil de Grid 2’ye rakip olarak görebiliriz. Çünkü arcade bir yapıya mevcut. Sony, Driveclub’ı yaparken aslında PlayStation 4’ün yaygınlaşmasını da düşünüyor diyebiliriz. Çünkü takıma dayalı bir yarış olacağı için oyuncular kendi aralarında bağlantı kurmak isteyecekler. Bunu PlayStation Plus ağı ile sağlayacaklar.

Ayrıca Dualshock 4 üzerinde bulunacak olan Share düğmesi ile takımdaki diğer oyuncularla da bağlantı kurabilecekler. Üstelik Driveclub, PlayStation Plus kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulacak.

Driveclub’ın içeriğine ve oynanış mekaniklerine biraz değinelim. Öncelikle Driveclub’ı oynamak için sürekli olarak internete bağlı olmanız gerekmeyecek. İsterseniz tek kişilik modda offline bir şekilde oynayabilirsiniz. Fakat Driveclub’ın asıl olayı online modu. Yapımcılar bu moda daha çok odaklanmış durumdalar. Takım bazlı bir yarış oyunu olacağından oyuncular arasındaki iletişimin mükemmel olmasını istiyorlar. Oyunu da buna göre geliştirmekteler.