DRM sıkıntısı Anno 2070'in girişlerini tamamen oyunculara kapadı

Mehmet Atilla Turan 9.02.2018 - 20:34
Ubisoft'un bu soruna el atması uzun sürdü.

Stratejik şehir kurma ve simülasyon oyunu olan Anno 2070, Ubisoft'un simülasyon türündeki en sağlam yapımlarından biri olarak kabul ediliyor. Her ne kadar diğer oyunların gölgesinde kalsa da belirli bir oyuncu kitlesine sahip olan Anno 2070, şu son birkaç gündür oynanamaz hale geldi. Başta, Ubisoft tarafından yayınlanan belirli bir güncelleme yüzünden olduğu sanılabilir, fakat durum sanıldığından biraz farklı.

Sıkıntının DRM'den kaynaklandığı düşünülüyor

Geçtiğimiz iki gün içerisinde Anno 2070 oyuncuları, uPlay'den oynamaya çalıştıkları zaman garip bir sorunla karşılaşıyor ve oyun kendi kendini kapatıyordu. İki gün boyunca devam eden bu sorunu Ubisoft sonunda el attı. Hatanın çözümü üzerinde çalışılıyor, fakat oyuna erişim halen bulunamıyor. Korsan versiyonları, sunuculara bağlanmadığı veya DRM sıkıntısı bulunmadığı için sorunsuz çalışıyor. uPlay'den alınan orijinal versiyon ise anlaşılacağı gibi tam tersi.

Sunucuların aktif olmaması ve DRM tarafından yaşanan sıkıntılar yüzünden çoğu oyun çevrim dışı iken oynanamıyor, ki bu da büyük problem yaşatabiliyor. Sahip olunan oyunlar, istendiği zaman sorunsuz bir şekilde oynanabilmeli. Umarız Ubisosft bu sorunun üstesinden kolayca gelebilir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 09:12
Kalan Karakter: 300 Gönder
DRM sıkıntısı yüzünden iki gündür Anno 2070'e giriş yapılamıyor
İlginizi Çekebilir