Dropbox, sınırsız depolama politikasını sonlandırdı

Taylan Bal 29.08.2023 - 15:04
Dropbox, bazı müşterilerinin kötü niyetli davranışları nedeniyle sınırsız depolama politikasını sınırlamaya karar verdi.

Dropbox, genellikle bulut depolama ihtiyaçları için kullanımı oldukça basit bir hizmet olmasına rağmen, Google Drive, Microsoft OneDrive, Box gibi rakipleriyle özellikle fiyatlandırma açısından ciddi bir rekabetle karşı karşıya. 

Dropbox sınırlama getiriyor

Dropbox Plus planı, 2TB depolama ile başlayan aylık 12 dolarlık bir ücretle sunuluyor. Bu, sadece 100GB depolama ile başlayan ancak aynı zamanda Ofis uygulamalarıyla sorunsuz entegrasyon gibi avantajları da içeren Microsoft 365 Basic planından daha pahalıdır. Şimdi ise Dropbox, bazı müşterilerinin kötü niyetli davranışları nedeniyle sınırsız depolama politikasını sınırlamaya karar verdi.

Dropbox şu anda işletmeler için 30 dolar olan "Advanced" planını sunuyor. Bu plan, güvenlik izleme, bildirimler, uyarılar, veri sınıflandırma gibi birçok özellik sunuyor olup, işletme müşterileri için faydalı olabilir. Ancak, planın öne çıkan özelliği, bir organizasyonun kullanımına bakılmaksızın sınırsız depolama alanı sağlamasıydı.

Zaman içinde Dropbox, bazı müşterilerinin bu planı kripto madencilik, kişisel kullanım ve depolama alanını diğer insanlara satmak için kullandığını öğrendi. Bu, sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmuyordu ve planın amaçlanan kullanımını ihlal ediyordu. Bu nedenle şirket, "istediğiniz kadar çok depolama alanı" politikasını daha kısıtlayıcı bir yaklaşım lehine sonlandırma kararı aldı.

Sunulan plan gayet yeterli

Bugünden itibaren, üç aktif lisans içeren Dropbox Advanced Plan, tüm ekibin paylaştığı 15TB depolama alanına erişim sağlayacak. Bu perspektife göre, bu, 7,500 saat HD videoları veya yaklaşık 100 milyon belge depolamak için yeterli bir alan. Her bir lisans eklenildiğinde, orijinal 15TB'nin üzerine ekstra 5TB depolama alanı da ekleniyor.

Dropbox, bu önemli değişikliğin bazı işletmeleri etkileyebileceğini kabul ediyor. Bu nedenle müşterilere biraz esneklik sağlıyor. 35TB'tan az depolama kullananlar, değişiklik hakkında doğrudan bilgilendirildiği sırada tükettikleri depolamayı kullanmaya devam edebilirler ve önümüzdeki beş yıl boyunca ekstra 5TB depolama alanı da verilecek. Aynı koşullar <1%'lik kullanıcı tabanı için de geçerli. Ayrıca bu kullanıcılar için ekstra 5TB depolama alanı sadece bir yıl boyunca geçerli olacak. Dropbox, bu tür müşterilere bulut depolama ihtiyaçlarını karşılamak için ek planlar sunmak üzere iletişime geçecek.

Bulut depolama ihtiyaçlarından bahsederken, ek hizmetler Eylül 18 ve Kasım 1 tarihlerinden itibaren sırasıyla yeni ve mevcut müşteriler için aylık 10 dolar/TB olarak sunulacak.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 03:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2023 04:07
Bu işin bahanesi olmuş. Ama dere geçerken at değiştirmek her daim firmaya kaybettirir. Altından kalkamayacağın işlerine altına sırf müşteri çekmek için girip sonra da olmadı iptal ediyoruz diyemezsin, dersen mevcut müşterilerinden olursun.
MK Okuru
MK Okuru 30.08.2023 13:14
ipin ucunu kacırırsa millet şirketlerde enayi değil önlemini alırlar. denemeler, bedavalar ve sınırsız gibi şeyler her zaman kötü niyetli insanlar tarafından suistimale uğrarlar. ha iyi mi yaptıkları, hak edene hakettiğini vereceksin o kadar
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dropbox, sınırsız depolama politikasını sonlandırdı
İlginizi Çekebilir