1/5

Duke Nukem Forever

Mahmut Saral 13.06.2011 - 21:18
Yoksa sonsuza dek gittiğimi mi düşündünüz?
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Duke Nukem Forever
  • Yapımcı - Yayıncı Gearbox Software - 2K Games
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,First Person Shooter
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 77
Artılar Mükemmel seslendirmeler. Esprili oyun yapısı. Dile dolanan, eğlenceli replikler. Multiplayer modlara eklenen gelişim sistemi. Ünlü oyunlara yapılan komik göndermeler. Harika müzikler.
Eksiler Grafikler günümüz standartlarının gerisinde. Fizikler çoğu zaman çuvallıyor. Önemli bir değişiklik bekleyenler için hayal kırıklığı.
Duke Nukem Forever! Duyurulmasının ardından o kadar çok zaman geçmişti ki... Bırakın derenin altından geçen su miktarını, zaman içinde dere kurumuş, su içmek için gelen eşekler ise susuzluktan perişan olmuştu. "Çıkar mı, çıkmaz mı" diye tahminler bir bir ortaya atılırken, bir röportajda aynen şöyle söylenmişti: "Domuzlar ne zaman uçmaya başlarsa, Duke Nukem Forever da o zaman gelecektir." George Broussard (Yapımcı - 3D Realms). 2006 yılında bu söylenenler, belki de şaka olarak algılanmıştı, ama görüldü ki Forever asla sonsuzluğu simgelemiyordu. En azından yeni oyunun çıkış gününün gelmesi için. Yapım hikâyesiyle efsane olan Duke Nukem Forever, nihayet oyuncularla buluştu!

* Duke Nukem'dan espriler, dokundurmalar, göndermeler makalesi için için tıklayın.
* Duke Nukem'dan dokundurmalar - Bölüm 2 makalesi için tıklayın.
* Duke Nukem Forever'ın PC versiyonunda karşılaşılan grafik bozulma probleminin çözümü için tıklayın.
* Duke Nukem Forever'ın tüm haritalarını save dosyasına gerek kalmadan açmak için tıklayın.

Nihayet geri döndün Duke! Hatırlıyorum da yıllar evvel fırtına gibi esiyordun. Hem gücün, hem de karizman yerindeydi. Seni Lara Croft'la fotoğraflayanlar da olmuştu. Maceracı bir kızla, uzaylı kıçı tekmeleyen bir adam. İlk başta ilginç geliyordu kulağa, ama sen milyonlarca kızın hayalindeki kahraman, sonsuz uzay boşluğundaki uzaylıların da en büyük düşmanıydın. Hâlen de öylesin, ancak bizi çok beklettin. Kimileri, bu bekleyişten merak sardı sana, kimileri seni unutmak üzereydi, kimileri ise inatla vazgeçmedi "geri dönecektir" düşüncesinden. Evet, ben de öyle. Aslında kararsızlıklardı seni ve bizi bugüne kadar bekleten. Ama döndün işte. Her şey eskisi gibi; Duke Burger, Las Vegas, kızlar... Ah, uzaylıları unutuyordum neredeyse. Senin 12 yıllık gidişini fırsat bilip, geri döndüler. Duke. Onlara gerekli cevabı vermeyecek misin? Tıpkı eskisi gibi...

Gecikmeli istila

Dünya bir kez daha büyük tehlike altında. Uzayın derinliklerinden gelen tehlikeli yaratıklar, insan ırkını yok ederek dünyanın kontrolünü eline almak istiyor. Buna birinin dur demesi gerekli. Acil durumlar için kurulan EDF takımı, bu işte piyon rolünü üstlenebilir. Evet, büyük bir kısmı hayatını kaybedecektir, ancak bu gibi durumlarda fedakarlıklar olmalı! "DUR" diyecek kişi iseeee...

- Hey Duke. Şu kızlarla ilgilenmeyi bırak da, az işine odaklan.

- Tamam, tamaaam. Şimdi biraz kıç tekmeleme zamanı!

Duke Nukem Forever

Duke Nukem 3D'deki üstün başarılarının ardından Duke, her anlamda zirve yapmış durumda. "Zirve" kelimesini sadece laf olsun diye söylememek gerekli. Zira oturduğu ev (aslında saray mı desek?), bulutlarla eş değer seviyede. Adamımızın şöhreti o kadar aşmış ki, artık doğan erkek çocuklara Duke'ün ismi verilmekte, "oğlum ben senin süt annenim" diye hergün milyonlarca sahte süt annesi çıkmakta ve her daim kapı önünde yüzlerce ateşli kız onu beklemektedir. Eh, özellikle kızların güvenliğini sağlamak için Duke'ün bir kez daha silahlarını kuşanması gerekiyor. Hele de kendi ikizleri, uzaylılar tarafından kaçırılınca!

3D Realms'in ardından Gearbox Software'ın ellerinde hayat bulan Duke Nukem Forever'a minik bir tanıtım turuyla adım atıyoruz. Böylelikle seriyle daha önce hiç ilgisi olmayan oyuncular da rahatlıkla bilgi sahibi olabiliyor. Duke'ün yaşadığı ev, bir nevi müze görevini de görüyor. Eski maceralarında kazandığı başarılar, ödüller, yaratıklara ait parçalar, resimler ve dahası, bizi geçmiş ile günümüz arasında kısa bir zaman yolculuğuna davet ediyor.

Tabii yıllar geçse de Duke, hâlâ aynı Duke. Özellikle oyunun ilk dakikaları çok iyi. Onu görünce çığlıklar atan kızlar, imza isteyen ufak çocuklar, heyecandan bayılanlar ve daha ne görmek isterseniz. Tüm bunlara, her duruma karşı kendi esprili tavrıyla cevap veren adamımızı da eklediğimizde, defalarca kahkaha atmamız kaçınılmaz oluyor. Ne güzel de oluyor!