1/4

Duke Nukem Forever - Scott Miller röportajı

Mahmut Saral 19.10.2010 - 17:23
3D Realms'in efsane isimlerinden Scott Miller'ı Merlin'e konuk ettik
Oyun dünyasının efsane karakterlerinden Duke Nukem'in tekrar döneceğinin kesinleşmesinin ardından hepimiz çok sevindik. Sevincimizle de yetinmedik, Jon St. John (Duke'ü seslendiren kişi) ile Duke hakkında bir sohbet gerçekleştirdik. Bu da bize yetmedi, şimdi de Duke Nukem'in yaratıcılarından Scott Miller'ı Merlin'in Kazanı'na konuk ettik. Bana olumlu yanıt verdiği ve seyahat üstü sorularımı cevapladığı için kendisine teşekkür ediyorum.

Merlin'in Kazanı (MK):
Duke Nukem Forever'ın gelişim süreci neden bu kadar uzun sürdü? Zira Duke Nukem Forever duyurulduktan sonra Time to Kill, Manhattan Project gibi oyunlar çıkmıştı. Forever neden çıkmadı?

Scott Miller (SM): Diğer Duke oyunları üçüncü parti stüdyolar tarafından geliştirildi. Bu oyunlar daha düşük amaçlarla yapıldı. Duke Nukem: Forever'da hedefler daha büyük.

MK: Duke Nukem 3D'nin credits ekranında "devam oyunumuz yakında geliyor" yazıyordu. O bahsettiğiniz oyun, Duke Nukem Forever mıydı?

SM: Evet, oydu.

MK: Oyun tarihine baktığımızda, Duke Nukem karakterinin çok büyük bir fenomen olduğunu görüyoruz. Bu karakterin yaratıcılarından birisi de sizsiniz. Neler düşünüyorsunuz Duke hakkında?

SM: Bence Duke, halen eşi olmayan ve hepimizin hâlâ sevdiği bir video oyun kahramanı. Duke'ün içten olan açık sözlülüğü ve kadınlara duyduğu yüksek "sevgi"sine rağmen, onu bu özelliklerinden dolayı affedebiliyoruz. Çünkü onun her zaman iyi anlamda bunları söylediğini biliyoruz. Duke, 80'lerin aksiyon yıldızlarından, ancak yeni çekilen A-Takımı ve The Expendables filmlerinden de gördüğümüz gibi 80'lerin aksiyon yıldızları ölmüş durumda.

Duke Nukem Forever - Scott Miller röportajı
Genellikle Duke Nukem ile ilgisi bulunan yapımcıları bu tarz resimlerle görmeye alışığız!
MK: 3D Realms'in sitesinde, Duke Nukem'in film yapılacağına dair bir açıklama vardı (sanırım 98 yılıydı). Bu proje neden gerçekleşmedi?

SM: Bunun gerçekleşmesine daha öncekinden çok daha yakınız. Bana güvenin, bu olacak!

MK: Duke Nukem 3D'de bazı güzel ekstralar da vardı. Ölü bir Doomguy, Ailen yumurtaları, Duke Burger gibi. Duke Nukem Forever'da da bu tarz güzelliklerle karşılaşacak mıyız?

SM: Tahmin edersiniz ki bu da yeni oyunda bulunacak. Duke oyunlarının bilinen bir özelliği bu.

MK: Videolarda görüldüğü kadarıyla Forever'da stadyum bölümü de var. Duke Nukem 3D'nin önemli bölümlerinden biriydi. Yeni oyuna eklemeye nasıl karar verdiniz?

SM: Videoda da gördüğünüz gibi stadyum bölümü, Duke'un oynadığı bir oyundan alınma (Duke, konsolda eski oyunun önemli bölümlerinden birini oynuyor). Bu da Duke Nukem 3D'ye bir saygı duruşu niteliğinde.