Duke Nukem Forever: The Doctor Who Cloned Me

Mahmut Saral 19.12.2011 - 21:51
Duke Nukem'in korsanını yapmışlar!
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Duke Nukem Forever: The Doctor Who Cloned Me
  • Yapımcı - Yayıncı Gearbox Software - 2K Games
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: First Person Shooter
Merlin Puanı 82
Artılar Eğlenceli ve esprili oyun mantığı devam ediyor
Eksiler Hala aynı anda iki silah taşımamız, istediğimiz an diğerlerini kullanmamıza engel oluyor. Kızlar ve erotizm, Forever'da olduğu gibi bu DLC'de de eski oyunlara göre geri planda.
Uzun bir bekleyişin ardından satışa sunulan Duke Nukem Forever, oyuncuların bir bölümünü memnun ederken, büyük bir kısmının beklentilerini ise karşılayamadı. Tabii beklenti deyince ortaya bir sürü madde sürülebilir; grafiklerden tutun da senaryo moduna kadar. Ancak şu bir gerçek ki birçok eski Duke Nukem hayranı, bu oyunu severek oynadı ve bitirdi. Şimdi ise Gearbox Software, Forever için The Doctor Who Cloned Me DLC'sini satışa sundu. Paketin içinde 4 adet multiplayer harita (Sky-High, Command, Drop Zone ve Biohazard) ve bir de senaryo modu bulunuyor. Bakalım nasıl bir paket bu?

The Doctor Who Cloned Me'yi çıktığı gibi Steam üzerinden satın aldım. Multiplayer haritaları neyse de, beni özellikle yeni bir senaryo modunun olması cezbetmişti. Orijinal oyunun üzerine yapılan kurulum tamamlandıktan sonra çift tıkladım ve artık Duke ile yeni bir maceranın içindeydim.

Dikkat! İlk paragraf, Duke Nukem: Forever'ın finaliyle ilgili spoiler içerir!

Duke Nukem: Forever'ın finalinde, yaratıkların imparatorunu öldürdükten sonra basın önüne çıkıyor ve bir açıklama yapıyorduk. Karizmatik kahramanımız Duke Nukem, başkan olmayı düşündüğünü dile getiriyordu.

The Doctor Who Cloned Me'de, bir işkence odasında buluyoruz kendimizi. Duke, buraya nasıl geldiğini bilmiyor. Etrafta monitörler dikkat çekiyor ve bir tanesindeki görüntülere dikkatli baktığımızda, Forever'ın finalinde Duke'ün yaptığı açıklamayı görüyoruz. Ancak gözden kaçan bir detay varmış. Duke, konuşma yaptıktan sonra yola koyuluyor, ancak bir kapı aralığında Duke'e benzeyen biri de onu izliyormuş. Etrafı biraz keşfetmeye başladığımızda, işin ne olduğunu da anlıyoruz; Dr. Proton ölmemiş!

Duke Nukem Forever: The Doctor Who Cloned Me
Hangisi gerçek Duke?
Dr. Proton, hazırladığı robotlara, Duke Nukem'in özelliklerini entegre edip, görünümlerini de Duke Nukem'in aynısını yaparak geleceğin ordusunu kurma peşinde. Böylelikle dünyanın tek hakimi olmak istiyor. Oyun, burada Terminator'e biraz dokundurmuyor değil aslında. İlk etapta robot gibi davranıp, işlerin iç yüzünü öğrenmeye çalışıyoruz. Daha sonra da Proton'u ortadan kaldırıp, uzaylıları def etmeliyiz. Evet, uzaylılar da hala dünyada bu arada.

Angry Duke!

Duke Nukem'in esprili oyun yapısı bu DLC'de de aynen devam ediyor. Terminator, Portal, hatta Angry Birds ile ilgili komik sahneler var. Zaten oynadığınızda da kolaylıkla anlıyorsunuz. Bunların dışında Duke'ün esprileri zaten kırıp geçiyor. Bir de Duke robotlarının aralarındaki diyaloglara dikkat ettiğinizde, daha da eğleniyorsunuz.

Genellikle iç mekanlarda geçen macerada, dış mekan mücadeleleri de var ve bir süre sonra ay yüzeyinde kendimizi buluyoruz. The Doctor Who Cloned Me'nin oynanış süresi yeterli düzeyde. 1-2 saat oynayıp da bitiremiyorsunuz. Üzerine, multiplayer oynamayı da seviyorsanız 4 yeni haritaya göz atmanızda fayda var. Bu arada iki yeni organik silah da dikkatimi çekti. Genel olarak grafiklerde yapılan ufak makyajlar da göz okşuyor.

Sonuca gelirsek The Doctor Who Cloned Me, Duke Nukem severler için gayet eğlenceli ve güzel bir DLC paketi olmuş. Baktığımızda oyunlar için genellikle multiplayer içerikler yayımlanıyor. Bu sebeple çoğu dikkat çekmiyor olabilir. Ancak senaryo modunun da bulunduğu bu DLC paketi, dikkatinizi çekebilir.

Yorumlar 48
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 21:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
Duke Nukem Forever: The Doctor Who Cloned Me
İlginizi Çekebilir