1/3

Duke Nukem Forever'ın sesi Jon St. John Röportajı

Mahmut Saral 12.10.2010 - 12:38
Duke Nukem'i seslendiren adamı Merlin'e konuk ettik
Bir oyuncu olarak Duke Nukem Forever için şu son dönemde yaşananlardan ötürü mutluluk duyuyorum. Büyük kesimin "iptal edilir" diye beklediği bu oyunun iptal edilmemiş olması çok iyi bir gelişme. Ardından gelen yeni açıklamalar ve Forever'ın gelişim sürecinin Gearbox Software'a devredilmesi de bir o kadar güzel (yine de ne yalan söyleyeyim, keşke 3D Realms bitirseydi oyunu). Zira hem yaptığı oyunlardan ötürü tecrübeli bir ekip, hem de stüdyonun başkanı Randy Pitchford, eski bir 3D Realms çalışanı. Dolayısıyla Duke Nukem'i ve insanların Duke Nukem'den ne istediğini çok iyi biliyor.

Bugün, Duke'ün seslendirmesini yapan sanatçı hakkında, yani Jon St. John hakkında konuşacağız. Daha doğrusu kendisiyle konuştum zaten. Oyunun etkisinden henüz kurtulamamış olacak ki, verdiği cevaplar da oyundaki gibi gayet kısa oldu. Peki kimdir Jon St. John? Genellikle oyuncular onu Duke Nukem'e sesiyle hayat veren isim olarak biliyor, Ama sadece bu kadar mı acaba?

Merlin'in Kazanı (MK): Sizi tanıyabilir miyiz?

Jon St. John (JJ): Evet. (Gerçekten açıklayıcı bir cevap oldu)

MK: Kariyerinize nasıl başladınız?

JJ: 30 yıldır radyo programcısıyım. Radyo istasyonunda günün birinde bir müşteri, karakter seslendirmeleri yapıp-yapamayacağımı sordu. Doğal olarak ben de "Evet" dedim. Sonrasında ise, Duke Nukem adındaki bir oyunun seçmelerine katılmam istendi. Gerisini zaten biliyorsunuz.

Duke Nukem Forever'ın sesi Jon St. John Röportajı
MK:  Duke Nukem için stüdyoya ilk kez ne zaman girdiniz? Sanırım bu sizin en uzun işiniz oldu?

JJ: 1995 yılıydı. Bugüne kadar kayıt anlamında en büyük projem değildi. Daha fazla zaman alan ve uzun diyaloglu diğer oyunlar da yaptım.

MK: Duke'ün sesi ve kullandığı replikler oyun dünyasında kült halini aldı. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

JJ: Duke ile ilişkilendirilmem benim için gurur verici bir durum. Oyuncular da benim sesim olmadan karakterin aynı olmayacağını söylüyorlar, sanırım kötü bir izlenim bırakıyorum! (Duke'ün kötü hareketlerini, sözlerini örnek almayın demek istiyor abimiz. Kısacası "Bunu evde denemeyin")