1/8

Dünden bugüne Merlin...

Emre Günen 5.11.2010 - 11:02
Merlin'in Kazanı 12. yılını kutlarken, bugüne kadar neler yaşandı birlikte bakalım.
Tarih: 1 Kasım 1999...

Belki bir çoğunuz henüz internetle tanışmamıştı. Belki de oyunlarla bugünkü kadar içli dışlı değildiniz. Ülkemizde, internet denilen olgunun ne gibi bir amaca hizmet edeceği dahi bilinmezken, oyun sevdalısı bir adam çıkageldi... Evet, değerli patronumuz Murat Oktay’dan bahsediyorum. 1999 yılının Kasım ayında, sadece kişisel bir site olarak başladığı Merlin yolculuğu 12 yılını devirdi ve şimdilerde milyonlara hitap eden bir oyun sitesi haline dönüştü.

Site ilk kurulduğunda sadece Murat Oktay tarafından yazılmış incelemeler bulunurken, zamanla ona bu yolda eşlik edecek pek isimler katılacaktı. Gün be gün sayısı artan Merlin tayfasının içinde çok önemli isimler vardı. Aralarında günümüz oyun sitelerinin sahipleri ve önemli dergilerin yazı işleri müdürlerinin de bulunduğu isimler zamanında Merlin içerisinde birer yazardı ve oyun sektörünün gelişmesi için hepsi çok emekler verdi.

Oyun dünyasını şöyle ya da böyle takip eden herkesin mutlaka duyduğu, üye olduğu ve  belki de bağımlısı olduğu Merlin’in Kazanı’nın nasıl bir yolculuk yaptığını merak ettiğinize eminim.

Gelin, Merlin’in doğumundan bugüne nasıl aşamalardan geçtiğini gösteren zaman tünelinin içine birlikte girelim...